Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СтильНа кого підписатися: яскраві унісекс-образи у виконанні дизайнерки Tara Babylon

«Мої дизайни екстравертні, однак сама я радше інтровертна»

Tara Babylon – британська дизайнерка іракського походження, чиї роботи поєднують у собі ручну працю, екологічність, а також самобутність і боротьбу з гендерними стереотипами. Тара проживала в Лондоні до того, як переїхала до Нью-Йорка, де закінчила магістратуру факультету моди в школі дизайну Parsons. Назва її бренда є даниною місцю народження Тари, де знаходиться Вавилон. Сьогодні Vogue описує її дизайни як «неймовірну ремісничу роботу», а нещодавно вона представила колекцію весна/літо 2022 року.

«Коли я була підлітком, ми з друзями ходили в секонд-хенди. Тоді це не було круто. Мене дражнили за це, але вміння стильно одягатися та самовиражатися за допомогою речей було для мене способом говорити, не кажучи нічого. Мені здавалося, що я не так добре розмовляю, як деякі мої друзі й однолітки. Мої дизайни екстравертні, однак сама я радше інтровертна. Коли друзі почали говорити, що повинна займатися дизайном, я не дуже вірила в себе. Мої батьки – лікарі, і вони не були в захваті від того, щоб я проявляла свою творчість, оскільки вони араби й дуже традиційні», – розповіла Тара в інтерв’ю Hypebae.

Тара створює дизайни для всіх гендерів і загалом не ідентифікує себе як дизайнерку одягу для певної статі. Під час створення одягу дівчина радше проявляє свою любов до фотографії, танцю та колажування. За словами дівчини, з початком пандемії вона також почала приділяти увагу екологічній складовій у своїх дизайнах, тож тепер обирає не тільки цікаві і яскраві тканини, а й рухається в напрямі стійкої моди.

Під час навчальної практики в Перу Тара опанувала широкий спектр технік ручної роботи, як-от: переплетення, створення принтів, тафтинг і в’язання гачком. Загалом дівчина відома своєю роботою над нетрадиційними тканинами з використанням традиційних методів дизайну.

Нещодавно Тара випустила колекцію DJENNA (з арабської – рай). На знімках моделі, серед яких є і чоловіки, і жінки, позують у кроп-топах і сукнях із принтом, латексних чоботах та верхньому одязі. Роздивитися колекцію можна на сайті Tara Babylon.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.