Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниҐрета Тунберґ стала героїнею першого номера Vogue Scandinavia

Активістка розкритикувала рух швидкої моди

18-річна Ґрета Тунберґ з’явилася на обкладинці першого номера Vogue Scandinavia. Екоактивістка використала платформу, аби відмітити «величезний» вплив індустрії моди на кризу клімату.

На обкладинці Ґрета позує в тренчі посеред лісу поряд зі своїм конем. Авторами знімків виступив шведсько-іспанський дует фотографів Іріс і Маттіас Александров Клум.

В інтерв’ю Ґрета розкритикувала відомі бренди, які називають себе екологічними, проте нічого не роблять для змін навколишнього середовища. Також дівчина поділилася, що не купувала нових речей уже три роки, і закликала змінити спосіб виробництва та споживання одягу в усьому світі.

Тунберґ поділилася обкладинкою в соцмережах і додала допис про вплив індустрії.

«Індустрія моди робить величезний внесок у надзвичайну ситуацію з кліматом та екологією, не кажучи вже про її вплив на незліченну кількість робітників і громад, яких експлуатують в усьому світі, щоб деякі могли насолоджуватися швидкою модою, яку сприймають як щось одноразове [...] Ви не можете масово виробляти моду або споживати «стало» в теперішньому світі. Це одна з багатьох причин, чому нам потрібна зміна системи», – написала Тунберґ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.