Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPETA звинуватила конгломерати Kering та LVMH у жорстокому поводженні з тваринами в Азії

Через аксесуари зі шкіри екзотичних тварин

Зоозахисна організація PETA звинуватила конгломерати Kering (Balenciaga, Gucci, Yves Saint Laurent) та LVMH (Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain) у жорстокому поводженні з тваринами в Азії.

Організація опублікувала результати розслідування на індонезійській бійні, яка пов’язана з виготовленням продукції брендів. Для прикладу PETA звинуватила Gucci у вбивстві ящірок «насильницьким, безсумнівно жорстоким способом» для своїх аксесуарів. Організація стверджує: «Ящіркам зв’язують ноги, потім їх бездушно кидають і відрубують голови, спричиняючи тривалу смерть у муках. Така жорстокість притаманна кожному зі шкіряних гаманців, ременів та інших модних аксесуарів Gucci».

Співзасновниця PETA Інгрід Ньюкірк відправила в офіси компаній листи із закликом відмовитися від шкіри екзотичних тварин. «Жодна сумка, ремінь чи гаманець не варті такого болю та страждань тварин. До того ж ваші дизайнери мають доступ до найсучасніших красивих матеріалів», – ідеться у зверненні.

WWD опублікували офіційні відповіді конгломератів на звинувачення. Kering зазначили, що компанія приділяє увагу «дотриманню найвищих стандартів екологічності й умов праці під час пошуку рідкісної шкіри».

«Щодо інформації про жорстоке поводження з ящірками на індонезійському підприємстві, яка була надана нам компанією PETA, хоча ми дуже серйозно поставилися до цих звинувачень, немає жодних доказів того, що бренди Kering прямо чи опосередковано пов’язані з цим об’єктом чи цими методами», – додають у Kering.

У своїй відповіді LVMH стверджують, що компанія «поважає всі погляди та чутливість щодо використання сировини тваринного походження та підтримує й активно залучається до зусиль щодо використання найкращих практик».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.