Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниHermès подали до суду на NFT-художника через сумки Birkin

Бренд звинувачує творця в незаконному використанні торгової марки Hermès

Французький бренд Hermès подав до суду на художника Мейсона Ротшильда за продаж NFT-версій сумок Birkin на власному сайті. Про це повідомляє The Business of Fashion.

Скаргу від Hermès, що складається з 47 сторінок, подали до Південного окружного суду Нью-Йорка. У ній бренд назвав NFT-творця «цифровим спекулянтом, який прагне швидко збагатитися».

Ротшильд продав перші цифрові сумки, які ввійшли до його лінійки MetaBirkins, у грудні 2021 року за 42 тисячі доларів. Водночас реальні сумки від Hermès коштують близько 10 тисяч. Кілька тижнів потому NFT-біржа OpenSea прибрала роботи художника з платформи, отримавши звернення від французького бренда. Незважаючи на це, Ротшильд продовжував продавати MetaBirkins на власному сайті.

За словами Hermès, Мейсон «просто оббирає знамениту торгову марку Hermès Birkin, додаючи загальний префікс meta» до назви своїх робіт. «Немає сумніву, що його успіх пов’язаний із плутаниною та «розмитим» застосуванням відомих торгових марок Hermès», – додали в компанії.

Натомість Ротшильд опублікував власне звернення до Hermès в Instagram-акаунті MetaBirkins. Мейсон запевняє, що його діяльність захищає перша поправка до Конституції США, яка гарантує свободу слова.

«Перша поправка дає мені право створювати та продавати витвори, що зображують сумки Birkin так само, як давала Енді Ворголу право створювати та продавати витвори, що зображують банки «Кемпбелл», – написав художник. Свої роботи він назвав «грайливою абстракцією на видатну пам’ятку модної культури, яка вже існує».

Фото: Mason Rothschild

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.