Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендГра в класику: 7 українських брендів, які створюють красиві тренчі

Olenich, MoonGoose, Elena Burenina

Гра в класику: 7 українських брендів, які створюють красиві тренчі — Тренд на Wonderzine

КРАСИВИЙ ТА ЯКІСНИЙ ТРЕНЧ – РІЧ, ЯКА НЕ ВИЙДЕ З МОДИ НІКОЛИ. Сьогодні тренчі можна знайти в найрізноманітніших марок, у тому числі й українських. Його можна носити навіть і з класичними туфлями й кросівками.

Однак знайти дійсно якісну і при цьому красиву модель – не так уже й просто. Ми вирішили трохи полегшити завдання й розповісти, на які українські бренди варто звернути увагу, а дизайнерки розповіли, чому включають тренчі до своїх колекцій і на які деталі звертають уваги при їхньому виготовленні.

Olenich

У 2016 році бренд заснувала дизайнерка Яна Оленіч, і спочатку назва була Ochi, а в 2018-му році змінила назву на Olenich. Бренд показує свої колекції в Парижі й у Мілані. Сьогодні купити речі марки можна на Yoox і в мультибрендових магазинах в Австралії, Швейцарії, Чехії, Німеччини, Швеції, Тайвані. А Moda Operandi представляють марку в межах свого trunkshow .

«Olenich від початку позиціював себе як бренд верхнього одягу – це наша сильна сторона, яка стоїть на чолі всіх колекцій, є їхньою основою. Тренч – це річ на всі часи, одна з ключових позицій у гардеробі й саме той елемент одягу, який дозволяє сучасній жінці відчувати себе комфортно протягом усього дня та при цьому виглядати доречно на за будь-яких обставин.

Натхнення для створення колекцій можна знайти абсолютно у всьому, якщо уважно дивитися. Для мене це випадкові перехожі на вулиці, кіно, книга, в якій автор віртуозно описує героїню, живопис. Мистецтво в цілому є основним джерелом натхнення, у тому числі й архіви легендарних майстрів світу моди, ну, а природа – головний диктатор фарб і фактур», – розповідає дизайнерка Яна Оленіч.

Для виготовлення одягу бренд використовує екошкіру й хутро з переробленого океанічного пластика, натуральні тканини, такі, як котон, шерсть, меринос, кашемір.

Bobkovа

Дизайнерка Христина Бобкова давно відома в Україні та за її межами своєю любов’ю до складних форм і нетривіального крою. Речі бренда відрізняє японська дисципліна крою.

«Тренч, брючний костюм та асиметрична сукня – переосмислена чоловіча сорочка – це знакові позиції, присутні в кожній колекції, найчастіше запозичені переосмислення з чоловічого гардероба – люблю надихатися чоловічим. Бренд Bobkova пропонує свою ідею повсякденного одягу та створює «речі, доречні незалежно від часу й ситуації», – і тренч якраз найбільш правильно описує цю концепцію», – розповідає дизайнерка.

Христина Бобкова любить експериментувати з матеріалами, тому в її колекціях можна зустріти тренчі як із кашеміру, шкіри та шерсті, так і бавовни з поліетиленовим напиленням.

«Тренч, як предмет гардероба, переосмислює гендерні стереотипи та заявляє про силу й жіночність його власниці», – додає дизайнерка.

MoonGoose

Бренд MoonGoose у 2017 році заснувала економістка Марія Монтьєва на базі потужностей «Київської пухової фабрики». Це сімейний бізнес і виготовляти пухові пальто та куртки почала ще мама Марії на початку 2000-х, а дівчина продовжила її справу вже під власною маркою.

Марія розповідає, що від початку бренд зосередився на експортній стратегії – регулярно представляє свої колекції на найбільших виставках в Парижі й сьогодні речі MoonGoose можна купити в Японії, Кореї, Італії, США та Китаї, наразі пуховики представлені в 60-ти магазинах за кордоном.

«Я люблю утилітарні та практичні речі, тому ідея включити пухові тренчі в колекцію виникла тоді, коли в Києві почалися теплі зими. Тренч спокійно можна носити і на плюс десять, і на мінус десять. Справа в тому, що в натурального пуху є унікальна властивість, яку не здатні замінити жодні штучні наповнювачі – підлаштовуватися під температуру тіла людини й не створювати парникового ефекту. Тому цей тренч суперлегкий і в ньому затишно за будь-якої погоди. Для його виготовлення ми використали натуральну бавовну з водовідштовхувальним шаром, а фурнітуру закуповуємо в перевірених італійських виробників», – розповідає Марія Монтьєва.

Elena Burenina

Перші свої колекції Олена Буреніна представила ще у 2007 році в межах Ukrainian Fashion Week. Колекція «Душа в мегаполісі» 2008 року була представлена на міжнародному фестивалі моди в Італії 2008 року та отримала Гран-прі. І вже наступного року пройшла стажування в лондонському Saint Martins College of Art and Design. За словами дизайнерки, найбільше вона любить працювати над верхнім одягом і костюмами.

«Мені здається, верхній одяг завжди з характером. Важливо все – яка лінія плеча, який комірець, як він застібнутий. Ось ця гострота форми, кольору, фактури створюють якесь враження про характер людини. Усе має бути підпорядковане особистості. Образу, який людина хоче створювати. Ну, і тренч – це оболонка, яка покликана підкреслювати суть людської натури. Моє завдання як дизайнерки – виявити її та витягнути на поверхню. Або надати людині певні риси, якими вона поки що не наділений, але хотіла би мати. І це разюче – спостерігати, як речі можуть змінити життя й долі людей», – розповідає Олена Буреніна

Katimo

Катерина Тимошенко разом зі своїм чоловіком Віталієм Пановим запустила марку в 2015 році. За словами Каті, ніякої стратегії розвитку в них не було, так само, як і досвіду в запуску модних брендів. Вони самостійно шукали підрядників, налагоджували бізнес-процеси і, звичайно ж, придумували колекції, які можна було б носити кожен день.

«Тренч до кожної сезонної колекції. Але кожного разу це нова його варіація. Загалом мені здається, що у всіх давно є класичний базовий варіант тренчу, а якщо ні, то не проблема його знайти. Існує безліч чудових брендів, які виробляють саме такі. Тому в наших колекціях тренч завжди має нестандартний крій і цікаві елементи. У коллекцію FW20/21 увійшов тренч глибокого синього кольору з об’ємними рукавами. Сама колекція натхнена німецькою хореографкою Піною Бауш і мені хотілося додати динаміки танцю, тому я зробила акцент на рукава. Для виготовлення частіше за все ми використовуємо натуральні щільні бавовняні тканини, іноді з вологостійким шаром», – пояснює Катерина Тимошенко.

Przhonskaya

Свій бренд дизайнерка Олена Пржонська заснувала ще в 2010 році, за її словами, вона завжди знала, що хоче бути дизайнеркою. На це її надихнули бабуся, яка шила собі одяг, і мама, яка вміла дуже красиво одягатися.

У своїх колекціях Олена робить акцент на роботі з верхнім одягом, тому тренч – це незамінна річ для весняно-літнього та частково осіннього сезону.

«Для нас важливо закривати певні завдання, які ставить перед собою людина при виборі верхнього одягу. Це, у першу чергу, універсальність і практичність, яка не позбавлена ​​фантазії. Ми дбаємо про те, щоб гардероб поповнювався речами, які будуть служити довго, тому створюємо двосторонні речі. Як послідовники slow fashion, ми піклуємося про навколишнє середовище, тому вибираємо органічні натуральні тканини, зокрема бавовну та льон. Працюємо тільки з перевіреними постачальниками тканин безпосередньо, які так, як і ми, не женуться за трендами, а віддають перевагу сучасним технологічним рішенням і непідвладним часу й сезонним тенденціям ідеям і дизайну», – розповідає дизайнерка.

Daff

Дизайнерка Марія Давидова – прихильниця скандинавського стилю, усі колекції Daff підпорядковані вишуканому мінімалізму. До того, як заснувати бренд дівчина випікала торти, макарони та еклери, а в 2017 році вирішила заснувати бренд одягу.

«Базовий елемент гардеробу не на один рік – хороший, якісний тренч із французької бавовняної плащової тканини, незамінна річ для кожної дівчини. Ми вибрали об’ємний крій, в якому комфортно, вільний крій підкреслює жіночність і легкість. Наші колекції натхненні жінкою, яка сповнена енергії, світла, краси та свободи. Наші вироби це частіше базові моделі з красивої, якісної тканини, які залишаться в гардеробі не один рік», – розповідає Марія.

Бренд працює з європейськими тканинами високої якості, які не повторюються із сезону в сезон.

Текст:

Анна Хаєцька

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.