Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендЛаванда, м’ята, артишок. 9 українських брендів, що створюють неймовірні сукні

Sleeper, Lake Studio, JUL

Лаванда, м’ята, артишок. 9 українських брендів, що створюють неймовірні сукні  — Тренд на Wonderzine

Із кожним сезоном росте все більша популярність ефектних суконь: чи то моделі в стилі котеджкор, як у Sleeper, які закохали в себе весь світ, чи вишукані комбінації, як у Lake Studio, чи сукні-халати, які ми любимо за універсальність і зручність.

В українських брендів давно вже можна знайти модні, якісні речі й аксесуари в широкому ціновому діапазоні, виконані з використанням сучасних матеріалів і технік. Звісно ж, ту саму сукню можна знайти й у маминому гардеробі, але якщо хочеться чогось нового, ось 9 українських брендів, які створюють сукні, без яких нам точно не обійтися цієї весни й літа.

Sleeper

За словами засновниць Каті Зубарєвої й Асі Вареци, нова колекція Sleeper створена, щоб нагадати, що життя прекрасне та щасливі моменти треба жити, а не проживати. До колекції ввійшов не лише літній одяг в естетиці котеджкор, а також моделі літнього взуття – туфлі Mille Feuille на пласкому ходу, які прикрашені зворушливими бантиками. Увесь одяг виконано з натурального льону. До літньої колекції ввійшли як нові моделі, сукні Marie A, Belle, літній костюм для відпочинку Rumba, так і бестселери минулих колекцій: Атланта, Marquise и Michelin – виконані в нових кольорах.

Lake Studio

Дизайнерки Олеся Кононова й Анастасія Рябоконь до літньої колекції, яка має назву The Seeds, включили знакові для бренда Lake Studio комбінації, а ще в цій колекції з’явилися сукні з високою талією, що пасують будь-якому типу фігури, й об’ємні структуровані сукні з нашаруванням. Окрім основних кольорів, чорного, молочного та бежевого, у колекції присутня низка ніжних відтінків сорбету. Персиковий, м’ятний, ніжно-блакитний і горохово-зелений створюють легкий настрій та не контрастують один з одним. А ще дизайнерки підготували приємний сюрприз для всіх, хто чекав на повернення принта з артишоками. Він повернувся, і цього разу артишоки в різних кольорових варіаціях присутні на сукнях та навіть підкладках жакетів, що підкреслює ідею піклування про власний внутрішній світ.

Sayya

Основний настрій колекції Sayya весна-літо 2021 – стиль Мії Ферроу зразка 70-х, а головні матеріали: шовк, бавовна, тафта, вельвет і твід.

«Я повертаю дівчат у початок 70-х років. Тоді політичні й соціальні зміни так сильно відбивалися на моді, що в хід ішли будь-які експерименти для протистояння засадам та правилам. Зараз нам точно так само хочеться повернутися до часів нестримних веселощів і свободи. Тому в колекції так багато кольору, фактури та яскравих деталей», – розповідає дизайнерка бренда Люба Макаренко.

Здебільшого колекція складається з костюмів, але є й кілька суконь, повз які просто неможливо пройти. Це смугаста сукня-трапеція, виткана в техніці кроше, що імітує в’язку гачком, і сукня-халат із квітковим жовтим принтом, який відсилає нас в епоху хіпі.

Nataliya Novitska

Бренд Nataliya Novitska заснований стилісткою та дизайнеркою Наталією Новіцькою у Львові у 2020 році. Наталія займалася персональним стайлінгом у Лондоні, стилізувала фешн-зйомки та розробляла капсульні колекції для українських брендів упродовж кількох сезонів. За словами Наталії, саме досвід роботи стилістом дав розуміння, який одяг потрібен жінкам у сучасних реаліях і що його насправді треба небагато. «Усі ці аспекти є дуже важливі в епоху переоцінки цінностей в індустрії моди й у всьому світі, гендерної нейтральності та переходу на новий етап сталої моди», – пояснює дизайнерка.

До колекції ввійшли кілька суконь. Із тонкої органзи ніжного пудрово-рожевого кольору з об’ємними воланами – вдалий вибір для романтичних образів. Чорна мінісукня фасону бейбідол із трендовими об’ємними рукавами та пишною спідницею, виготовлена з тонкої шерсті, стане хорошим вибором для літнього гардероба.

Marianna Senchina

У цьому сезоні Marianna Senchina переосмислює модну епоху 60-х через призму 90-х. А якщо уявляти естетику 60-х, то не обійтися без образів Твіггі й суконь бейбідол.

У літній колекції Сенчина заявляє піжамні костюми, кроп-топи й романтичні сукні. До колекції включено одну з найбільш знакових речей бренда – сукню зі спущеною лінією плечей. Вона представлена у квітковому принті й у клітинку тартан і поєднує в собі простоту та вишуканість. Дизайнерка переосмислила флористичні мотиви в пастельній гамі, розробивши принт спеціально для цієї колекції.

Katimo

У новому сезоні засновниця бренда Катя Тимошенко звертається до ремісництва – до літньої колекції Katimo вона включає зв’язані вручну речі. За її словами, це символ тієї самої зрілості та спокою і водночас історія про повагу до сімейних цінностей, про любов до культури своєї країни.

На особливу увагу заслуговують зв’язані вручну речі: шарф, бра й сумка, а також максісукня з в’язаними гачком бюстьє.

Палітра складається з чотирьох кольорів, кожен із яких має власний сенс: чорний як символ глибини й сили, білий – символ легкості та спокою, бежевий втілює натуральність і зрілість, а також рожевий – уособлення жіночності та свободи.

Balcony Garment

Сезонна лінійка Balcony Garment створена за принципом конструктора: усі речі можна поєднати між собою за кольорами та пропорціями й сформувати кілька образів. Майже всі позиції можна придбати комплектом і компонувати як забажається. Тож за допомогою кількох речей можна створити повноцінну капсулу на щодень.

Цікаво, що за майже 9 років існування Balcony Garment сукні траплялися досить рідко. Незмінною є сукня-майка, скроєна по косій, вона нагадує поєднання комбінації та майки. Завдяки цьому модель вдало пасує на будь-який тип фігури, тому її розробили в універсальному one size.

Також до колекції включили принтовані сукні-халати, які можна носити не лише вдома, але й на відпочинку, пляжі й навіть створювати стильні міські луки.

Що стосується тканин, уже п’ятий сезон поспіль у весняно-літній колекції бренд використовує «варений» пом’якшений льон, який дуже комфортний до тіла.

JUL

У новій весняній колекції JUL засновниці бренда Юлії Логвін хотілося якомога скоріше позбутися холодної сірості та монотонності, тому весняна колекція вийшла по-справжньому квітчастою та вигадливою.

Основою дропу стали трикотажні костюми, сукні та спідниці; в’язані топи вже знайомих для бренда силуетів, широкі штани та сукні у квітковому принті. Вони символізують перші весняні квіти, які знаменують прихід тепла, а водночас і відчуття грайливості. Усі сукні в дропі мають подовжений рукав, тож їх можемо носити й у прохолодну погоду, надягаючи під тренчі.

MustHave

Головний мотив нової колекції MustHave – літній настрій, романтика в передчутті довгих прогулянок і спекотних вечорів. Тут є й сукні в підлогу в стилі 30-х років, сукні-трапеції, комбінації, сарафани й моделі на запах. Серед безперечних трендів цього літа – сукня з принтом «м’ятні квіти» – авторський принт, який був створений спеціально для бренда.

Колірна палітра представлена ​​ніжними відтінками блакитного й рожевого, лавандового та м’ятного, які створюють весняний настрій.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.