Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендМікротренд: корсети для урізноманітнення повсякденних образів

Мікротренд: корсети для урізноманітнення повсякденних образів — Тренд на Wonderzine

Уплив тіктокерів, «Бріджертонів» та естетики роялкору

Корсет – один із тих предметів гардероба, що циклічно повертається до списку трендів. Сьогодні чи то завдяки популярності «Бріджертонів», чи то з огляду на те, що нам просто набридли піжами та спортивні костюми у час локдаунів, тренд на жіночний корсет знову набув актуальності.

Раніше корсет переважно асоціювали з дискомфортом для жінок, для яких він був обов’язковим предметом гардероба. Та на початку 20 століття французький дизайнер Поль Пуаре виступив проти цього силуету та представив колекцію суконь по фігурі, які були більш зручними й жіночними водночас. Згодом тенденцію на корсети повернув Крістіан Діор, однак вони вже не були необхідністю в повсякденних образах жінок. Так само корсет втратив актуальність у 60-х, у час трендів на штани кльош і блузи з великими рукавами. Заглядаючи ближче до наших часів, корсет частіше асоціювали з показами haute couture, фільмом «Мулен Руж» або ж виступами відомих попспівачок.

На сьогодні корсети, які представляють світові бренди й молоді дизайнери, навпаки, додають образу сильний акцент, який виглядає жіночно водночас. Для теплої погоди його комбінують із джинсами чи спідницями довжини міні або міді. Для прохолодних днів корсет можна поєднати із тонким лонгслівом, штанами або ж піджаком. Для вечірніх образів у стилі femme fatale ідеально підійде коротка сукня з корсетом, яку можна комбінувати з підборами або ж чоботами з масивною підошвою.

Ще одна особливість корсета в тому, що він «трансформується» залежно від образу. Наприклад, корсет використовують прихильниці естетики Y2K у стилі нульових, комбінуючи із джинсами з низькою посадкою. Так само корсет можна знайти в магазинах костюмів для Гелловіну. Усе завдяки тому, що колись класичний предмет гардероба сьогодні представлений у різноманітних дизайнах: із печворком, мереживом, принтами і з різних матеріалів. Тож сьогодні, для натхнення на оригінальні або більш повсякденні образи з корсетом, ми маємо вибір: проглянути звіти street style, екранізації романів Джейн Остін і «Звіяні вітром», або ж усе разом.

РЕЧІ: Frolov, Bevza, Marianna Senchina

текст:

Настя Матрунич

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.