Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДіти без щеплень будуть відсторонені від занять у школі – Верховний Суд

Згідно з положеннями Конвенції про права дитини

Верховний Суд підтримав заборону дітям, які не мають щеплень, відвідувати школу. Про це повідомили на офіційному сайті суду.

«Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, зокрема й самої нещепленої дитини», – пишуть у заяві.

Згідно із Законом України «Про освіту» батьки можуть відмовитися від вакцинації. Проте тепер суд наголошує, що відмова «протиставляється загальному праву (інтересу) суспільства, інших батьків і їхніх дітей, які провели у встановленому державою порядку щеплення».

Нововведення спричинене позовом 2019 року. Тоді мама учениці Запорізького академічного ліцею подала в суд на керівництво навчального закладу за те, що доньку не хотіли допускати до занять без довідки про щеплення. Жінка стверджувала, що через вакцинацію в дитини виникають алергічні реакції. Проте медична документація залишилася за попереднім місцем постійного проживання на тимчасово непідконтрольній території.

Місцевий суд прийняв сторону навчального закладу й не задовольнив скарги матері. Тоді жінка та її адвокат звернулися до апеляційного, а потім – до Верховного Суду. Але обидві інстанції стали на сторону ліцею.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.