Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПандемія коронавірусу погіршила ситуацію з правами людини в Україні – дані Amnesty International

Збільшення випадків домашнього насильства та жорстокості з боку поліції

Amnesty International опублікували звіт щодо ситуації з правами людини в Україні та світі у 2020 році. Під час дослідження вони взяли до уваги боротьбу з вірусом COVID-19.

Зокрема, у доповіді зробили висновки, що домашнє насильство залишилося поширеним, недостатньо задокументованим і часто не отримувало ефективної реакції з боку державних органів.

Локдаун також став однією з причин різкого росту звернень щодо домашнього насильства, було зареєстровано на 61% більше скарг проти 2019 року.

Як відмітили Amnesty International, обмеження, зумовлені пандемією COVID-19, не змогли ефективно запобігти поширенню хвороби.

Окрім цього, зафіксовані непоодинокі випадки тортур та іншого жорстокого поводження зі сторони представників владних структур, зокрема, щодо затриманих поліцією осіб.

«У 2020 році через небувалий удар, нанесений пандемією, системи охорони здоров’я пережили важке випробування на міцність, а людей у фінансовому сенсі залишили напризволяще. Героями й героїнями 2020 року стали працівники/ці сфери охорони здоров’я, які працювали на передовій, рятуючи життя, а також представники/ці найбільш низькооплачуваних професій, які працювали, щоб прогодувати свої сім’ї й не допустити зупинки систем громадського життєзабезпечення. На превеликий жаль, саме ті, хто віддали суспільству найбільше, були найменш захищені», – заявила генеральна секретарка Amnesty International Аньєс Калламар.

Як пишуть Amnesty International, пандемія загострила увагу на руйнівних наслідках навмисної політики з боку багатьох урядів, підсумком якої стали нерівність, дискримінація та придушення прав і свобод.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.