Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендПрозорі брови та гранж. Тренди макіяжу цієї весни

Прозорі брови та гранж. Тренди макіяжу цієї весни — Тренд на Wonderzine

Час яскравих акцентів і сяйливих образів

Цього сезону в трендах прослідковуються дві протилежності: як різноманітні сміливі образи з використанням кольорової підводки чи рум’ян, так і мінімалістичні, з акцентом на догляді за шкірою та волоссям.

Зібрали 10 цікавих трендів з обох категорій, щоби ви могли підібрати образ, у якому комфортно саме вам.

текст: Юлія Ващенко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Експерименти з бровами

Ми вже встигли помітити тренд на тоненькі брови, як у 2000-х, але він швидко перейшов у ще сміливішу форму – тепер можна спробувати зробити майже непомітні брови. Цей тренд завоював прихильність користувачів TikTok, а також багатьох знаменитостей, таких як модель Кендал Дженнер, співачка Ліззо чи інфлюенсерка Джулія Фокс.

Зазвичай їх висвітлюють, проте якщо ви хочете побачити, як воно виглядатиме або хочете зробити образ з прозорими бровами лише на один день, то можна скористатись звичайним консилером. Нанесіть його на брови за допомогою чистої кісточки для туші чи гребінця, щоб промалювати не лише волосини, а й шкіру під ними. Продовжуйте наносити консилер доти, доки ваші брови не будуть повністю покриті консилером. Закріпіть результат пудрою.

Рум’яна

Тренд на рум’яна нагадує про перші довгі прогулянки під сонцем, після яких щоки завжди трошки розпашілі. Щоб створити легкий весняний образ, радимо спробувати сухі чи кремові рум'яна або навіть звичайну губну помади з кремовою або матовою текстурою.

Якщо говорити про кольорову палітру, то зараз у тренді червоні та рожеві відтінки, які допоможуть освіжити тон обличчя. Найкраще розташувати рум’яна на вилиці, але також можна використати популярну в TikTok техніку нанесення рум'ян у вигляді англійської літери W, коли ви наносите продукт на перенісся та щоки.

Проте також можна поекспериментувати з насиченими кольорами на щоках, створивши майже театральний, дещо ляльковий образ.

«Росяна шкіра»

Велика популярність сяйливої шкіри нерозривно пов'язана з трендом на здоровий спосіб життя, коли акцент змістився з маскування недоліків шкіри на догляд за нею. Веснянки, розширені пори чи природний рум'янець уже більше не потрібно ховати за купою продуктів, адже вони можуть стати прекрасним доповненням до образу.

Досягти такого ефекту можна за допомогою ВВ-крему або легкого тонального засобу та хайлайтеру, який потрібно наносити на найвищі точки обличчя: вилиці, надбрівні дуги та кінчик носа. Але найголовніше – це правильно підібраний догляд за шкірою, який надасть шкірі сяйливий вигляд.

Естетика гранжу

Стиль бере свій початок у хард-роковій сцені 1990-х років. Він став популярним завдяки таким гуртам, як Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains та Soundgarden. Гранж запам’ятовується своїм зухвальством і готичними мотивами. З поверненням у тренди естетики Tumblr, стиль стає знову дедалі популярнішим і завойовує нових прихильників.

Неідеальність – це ключ до естетики гранжу, яка запам'яталась розмазаною підводкою, густим шаром туші та темною помадою. Тому цей тренд чудово підійде тим, хто ще не до кінця опанував техніки нанесення макіяжу, або любить, коли макіяж трохи неохайний. Якщо ви хочете спробувати тренд, але не хочете носити багато макіяжу, стилісти рекомендують підмалювати очі чорною підводкою, а потім вмити обличчя. Так ви зробите акцент на очах і злегка промалюєте вії.

Underpainting

Тренд на техніку Underpainting з'явився наприкінці 2022 року зусиллями відомої візажистки Мері Філіпс, клієнтами якої являються такі зірки, як Дженіфер Лопес, Хейлі Бібер і Кендал Дженнер.

Underpainting – це техніка макіяжу, за якої контуринг, рум’яна, консилер і хайлайтер потрібно наносити під основу. Змінюючи порядок нанесення макіяжу, ви можете досягти м'якого скульптурування обличчя з фокусом на шкірі, оскільки потрібно використовувати менше основи. Важливо добре розтушувати всі косметичні продукти б’юті-блендером, допоки вони не стануть однорідними.

Барвиста графічна підводка

Графічна підводка, мабуть, є однією з найбільш популярних технік нанесення макіяжу зараз. Вона встигла завіруситись на просторах TikTok – хештеги #graphicliner і #graphiclinertutorial зібрали 5 мільярдів переглядів на платформі, і їхня кількість тільки продовжує рости.

Це і не дивно, адже можна лише підвести очі, і яскравий образ уже готовий – можна не зациклюватися на тонові шкіри, ідеальному промалюванню губ і розтушовуванню тіней.

Рекомендуємо використовувати рідку підводку з гнучким аплікатором і гострим кінчиком, що дасть змогу з легкістю намалювати подвійну стрілку чи промалювати внутрішній кутик ока. Тут найважливіший саме колір підводки – що вона яскравіша, то краще.

Металічні кольори

Металічний макіяж – ще один сміливий та епатажний тренд, який з’явився як виклик простоті та м’якості карантинних обмежень початку 20-х.

Найкраще в повсякдення вписуються металеві тіні, доповнені підводкою для очей і тушшю. Для тих, хто любить експериментувати, пропонуємо скористатись блиском чи помадою металевих відтінків.

Акцент на губи

Навесні 2023 року візажисти пропонують зробити яскравий акцент на губи. Для цього варто поєднати олівець для губ і помаду, що допоможе надати вустам природного об'єму. Промалюйте губи за допомогою олівця, виходячи за природний контур на 1–1,5 мм і заповніть простір помадою.

Цього сезону в тренді червоні, коричневі, лілові та ягідні відтінки помад. Олівець водночас має бути темнішого відтінку, ніж вибраний колір помади.

«Перевернуті» тіні

Ще один експериментальний тренд – це «перевернуті» тіні, коли ви наносите тіні не на верхнє повіко, а під оком. Ви можете обмежитися поєднанням олівця для очей і тоненькою лінією кольорових матових тіней на нижньому повіці. Проте є й ті, хто малює внизу веселкові переходи, хмарки або крильця метеликів. Дуже цікавим є поєднання чорних стрілок і яскраво-помаранчевих тіней.

Стрази на обличчі

Стрази на обличчі можуть асоціюватися з «Ейфорією» та образами Дуа Ліпи та Карді Бі. Проте насправді це ще один тренд, який повернувся з минулого. Його походження досить несподіване – понад 20 років тому прикраси на обличчі були частиною глем-року та гранжу.

Макіяж із використанням стразів не потребує складних технік нанесення, але може моментально зробити образ більш яскравим і святковим. Цієї весни фокусуємося на нижніх повіках – помістіть на них кілька дрібних стразів, і вони будуть яскраво виблискувати на весняному сонечку.


Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.