Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok заробляє на продажах підробленої й потенційно небезпечної косметики – The Guardian

Представники платформи відреагували на звинувачення

TikTok заробляє на продажі нелегальних і потенційно небезпечних косметичних товарів, зокрема тих, що відпускаються лише за рецептом. Це порушує політику платформи щодо «нульової толерантності» до недобросовісних продавців, пише The Guardian.

Небезпечні й підроблені товари продаються через TikTok Shop – магазин у застосунку, де користувачі соцмережі можуть купувати товари, які рекламують інфлуенсери й бренди. Серед таких товарів – підроблені парфуми Dior, бальзами для губ і туші для вій від Maybelline, засоби для відбілювання шкіри із забороненими елементами у складі, а також крем від акне, який відпускають лише за рецептом. TikTok бере 5% комісії з продажів.

Представники платформи заявляють, що мають суворі правила щодо того, які товари можна продавати через TikTok Shop. Зокрема, TikTok забороняє рекламу й продаж підробок, рецептурних препаратів і таких, що містять шкідливі складники. Однак, як пише The Guardian, ці правила неефективні.

Багато нелегальних товарів, що продаються через TikTok Shop, виготовляються в Китаї й постачаються до Великої Британії, при цьому подробиці про їхнє походження й виробничі процеси невідомі. Перевірки конфіскованої підробленої косметики виявили, що багато з товарів містять «токсичні рівні» миш’яку, ртуті й свинцю.

За словами Гевіна Террі, провідного спеціаліста з питань інтелектуальної власності Королівського інституту торговельних стандартів, якщо щось піде не так, споживачі залишаться беззахисними.

«Якщо хтось користується підробленим продуктом і в них виникає алергічна реакція, вони звернуться до бренда. І це один зі шляхів розвитку цих жахливих історій. Бренд скаже: «Це не мій продукт», – прокоментував Террі.

У TikTok заявили, що серйозно ставляться до порушення прав інтелектуальної власності й незаконного продажу медичних препаратів, а порушників правил вони блокуватимуть. Компанія заявила, що видалила сотні продуктів і продавців з TikTok Shop цього року.

У 2022 році компанія запустила Центр захисту інтелектуальної власності – інструмент, який, за словами представників TikTok, допоможе брендам виявляти списки товарів, що порушують їхні авторські права.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.