Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПереможницю конкурсу «Міс Франція» розкритикували за коротку стрижку

Сама дівчина заявила, що навмисне обрала андрогінний образ

Конкурс краси «Міс Франція» вперше за свою 103-річну історію обрав переможницею дівчину з короткою стрижкою. Це викликало обурення серед глядачів. Про це пише The Independent.

У суботу, 16 грудня, стало відомо, що в цьогорічному конкурсі перемогла 20-річна Ів Жиль з Нор-Па-де-Кале, що на півночі Франції. Ів має стрижку «піксі». Опісля в соцмережах спалахнули суперечки щодо вибору переможниці. Деякі стверджували, що журі конкурсу було «несповна розуму», а сама подія вже заснована не на красі, а на інклюзивності. Також деякі коментарі в бік Жиль були трансфобними, хоча сама вона не зазначала, що є трансгендерною людиною.

Водночас багато людей навпаки підтримали переможницю, зазначивши, що вона дотримується традиції французької моди на короткі зачіски.

«Тема сьогоднішнього ранку це дійсно обурення тим, що Міс Франція має коротке волосся? Ви серйозно? Луїза Брукс, Коко Шанель, Колетт, Містенгетт... Це для вас щось означає чи ви зовсім неосвічені?» – написав один із користувачів X.

Журналістка Стефані Тайкі назвала негативну реакцію на результати конкурсу сексизмом.

«Це сексизм у його найкращому прояві для традиційних людей, які вважають, що жінки повинні виглядати певним чином. І якщо вони виходять за межі своєї старої шкільної концепції про те, що жінка має бути маленькою, ніжною, то ви, очевидно, бунтівниця проти жіночності», – зазначила Тайкі.

Деякі активістки наголосили, що концепція конкурсів краси є сексистською за своєю суттю, незалежно від вибору переможниці, адже класифікує жінок за критеріями краси.

Сама ж Ів Жиль впевнена, що її перемога – це позитивний крок для підвищення різноманітності.

«Ми звикли бачити красивих міс із довгим волоссям, але я обрала андрогінний образ. Ніхто не повинен диктувати вам, ким ви маєте бути. Кожна жінка різна, ми всі унікальні», – заявила Жиль.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.