Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБренд Rimmel розкритикували за рекламу, у якій дівчат закликали робити макіяж у школу

Його звинуватили в тому, що він «користується невпевненістю дівчат щодо своєї зовнішності»

Рекламу бренда Rimmel розкритикували за присутність закликів до дівчат робити макіяж у школу. Бренд звинуватили в тому, що він «користується невпевненістю дівчат щодо своєї зовнішності». Про це пише The Telegraph.

У рекламі, розміщеній у Facebook ще на початку вересня, ішлося: «Приготуйся вражати під час повернення до шкільного сезону». На рекламу поскаржилося двоє людей. Вони назвали її «безвідповідальною» й заявили, що бренд просуває наратив про те, що дівчата будуть готові до навчального року лише якщо користуватимуться косметикою.

Материнська компанія Coty UK заявила, що реклама «жодним чином» не закликала до необхідності робити макіяж у школу. Натомість, як зазначає компанія, вона мала на меті мотивувати дівчат і підвищити їх упевненість у собі. 

На рекламу відреагувало Управління з рекламних стандартів (ASA): «Ми вважаємо, що використання слова «вразити» в твердженні «приготуйся вражати під час повернення до шкільного сезону» означає, що дівчата мають більше шансів досягти успіху в новому шкільному сезоні, якщо вони користуються косметикою. Ми вважаємо, що реклама використовує низьку самооцінку деяких дівчат, а тому дійшли висновку, що вона є безвідповідальною».

Управління постановило, що реклама не повинна відображатися будь-де знову.

Нагадаємо, раніше переможницю конкурсу «Міс Франція» розкритикували за коротку стрижку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.