Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПарфумиЯгода-малина: 6 парфумів із ягідними нотами

Ягода-малина: 6 парфумів із ягідними нотами — Парфуми на Wonderzine

Нові та класичні

Розповідаємо, де шукати цікаві ягідні аромати – солодкі чи, навпаки, з кислинкою.

Малина

Juliette Has a Gun Lipstick Fever

Ціна: 2 960 гривень за 50 мл

Зараз засоби для губ можуть пахнути чим завгодно – наприклад, шоколадом або парфумами від Кіліана Хеннесі – та раніше всі помади мали схожий пудрово-восковий аромат. Lipstick Fever – не єдина, але напрочуд вдала інтерпретація цього запаху. Перші пів години він справді нагадує мамину помаду (пахне ірисом, фіалкою та малиною), а коли ці ноти вщухають, залишає на шкірі стриманий деревно-ванільний посмак. 

Є в Juliette Has a Gun й інші парфуми з нотою малини. Цю ж ягоду, але значною мірою підсолоджену, можна почути в ароматі Mmmm…

Чорна смородина

Lush Junk

Ціна: 650 гривень за 30 мл

Lush – це не тільки яскраві бомбочки для ванн, а й нетривіальна парфумерна лінійка із задимленою динею (Breath of God) і тархуном (Dirty). Junk – майже фотореалістична реконструкція чорної смородини: зі свіжим, дещо терпким запахом листя та ягід – стиглих, але з кислинкою. Доповнюють смородину духмяний розмарин, мандарин і шавлія, ніби з пастилок від кашлю. Придбати Junk можна й у форматі твердих парфумів, які зручно носити в сумці та брати із собою в подорожі.

Полуниця

Miller Harris Blousy

Ціна: 2 850 гривень за 50 мл

Miller Harris продовжують малювати пейзажі англійських міст. Для прогулянки парками Лондона пропонують нанести Wander Through The Parks, а для віртуальної подорожі Брайтоном, курортом на березі Ла-Маншу, – обрати між пудровим Violet Ida, солонуватим Brighton Rock або солодким Blousy з нотами троянди, прянощів і тягучого полуничного лікеру.

Ожина

Shay & Blue London Blackberry Woods

Ціна: £30 (1 060 гривень) за 30 мл

Парфуми із запахом дикої ожини – такої, яку ще спробуй знайти й зібрати, оминаючи шипи на кущах – можна знайти в лондонської марки Shay & Blue.  Доповнюють її ноти лимону, неролі та кипарису.

Вишня

BDK Parfums Rouge Smoking

Ціна: 4 800 гривень за 100 мл

Ноту вишневого цвіту додають до багатьох популярних композицій, тоді як аромат самої ягоди, вишні, у парфумерії трапляється досить рідко. Rouge Smoking особливий тим, що в його композиції фігурує саме вишневий акорд: його, ніби вишеньку на торті, розмістили на верхівці східної пудрово-ванільної композиції. 

Якщо вам до вподоби вишневі аромати, спробуйте також Tom Ford Lost Cherry – «п’яну вишню» з лікером і дрібкою гіркого мигдалю.

Червона смородина

Jo Malone English Oak & Redcurrant

Ціна: 1 850 гривень за 30 мл

Ще одна британська марка та ще одна варіація на тему диких ягід. Композицію, натхненну прогулянкою лісом на світанку, склали з плодів червоної смородини й м’якоті зеленого мандарину та кинули на підгорілі дубові дрова.

Як і решту одеколонів Jo Malone, цей можна міксувати з іншими композиціями – наприклад, з Blackberry & Bay із нотою ожини.

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.