Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Догляд10 українських брендів доглядової косметики

Ethical Beauty, sense education, 1STLYskincare

10 українських брендів доглядової косметики — Догляд на Wonderzine

Попри відключення світла й води, догляд за шкірою залишається невід’ємною частиною нашої рутини, адже це не лише про красу, а й про здоров’я.

Ми зібрали 10 українських брендів доглядової косметики, де ви знайдете як креми для обличчя, тіла, так і більш специфічні засоби, як-от сироватки чи кислоти. А також поговорили із засновниками брендів про те, як створюються засоби з догляду і як працюють бренди під час війни. 


Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

USPIX

Український косметичний бренд Uspix заснувала біохімікиня Наталія Петрусь. В основі масок і кремів – традиційні аптекарські рецепти косметики, які адаптовані під роботу з новими технологіями.

«Щоденне використання засобів із природними компонентами дає й закріплює чудові результати на проблемній і віковій шкірі. Також ми продовжуємо розвиватись і розробляємо та створюємо нову лінійку косметичних продуктів за сучасними формулами», – розповідає Наталія.

Основний акцент у лінійці косметики бренд робить на масках для обличчя. Ми не змогли встояти перед ягідними масками, адже вони містять багато необхідних вітамінів, які особливо важливі взимку. Наприклад, маска з чорної смородини містить антиоксиданти, вітаміни А, С, Е, Р, селен, бета-каротин і фруктові кислоти. Вона чудово зволожує, вітамінізує й вирівнює тон обличчя, м‘яко відбілюючи його.

Ethical Beauty (RABBITHOLE)

Засновниця Ethical Beauty Марія Рубан вирішила створити бренд косметики, коли зрозуміла, що їй важко знайти для себе засоби, які б допомагали в догляді за проблемною шкірою з атопічним дерматитом.

Ethical Beauty – виробник етичної косметики. Уся продукція має веганський склад і не підлягає тестуванню на тваринах.

«Ethical Beauty – етична краса. За цим словом стоїть вир важливих ідей.

Етична – це чесна, людяна, толерантна, якісна у вищому значенні слова. Це той мінімум, що лишається, якщо відшарувати маркетингові штучки, моду, звички й нестачу професійних знань», – пояснює Марія.

Ethical Beauty підтримує концепцію zero-waste: тверді шампуні й кондиціонери продаються в паперовому пакованні, а скляні флакони з-під кремів і тоніків приймають для повторного використання.

«Ніхто про те не знає, але флакони з бурштинового скла, якими зараз користується кожен бренд натуральної косметики, з’явилися на ринку в Україні завдяки моїй упертості. Є навіть магазини косметичних компонентів, які почали свій бізнес задля мене одної», – пояснює Марія.

Sense Education

Засновники Sense Education – Влад Ноздрачов (підприємець, засновник Superludi) і Вікторія Ноздрачова (засновниця бренда одягу O(FourFour)).

Віта й Влад дуже вибагливо підбирають засоби догляду за руками й тілом, вони обожнюють досліджувати аромати й піклуються про естетику довкола себе. Саме тому вирішили спробувати створити власне бачення, свою власну екосистему піклування про себе в сьогоденні.

Філософія бренда базується на трьох основних засадах: дизайн, аромат і текстура. Важливо, який вигляд мають продукти: упакови, баночки й тюбики із засобами догляду мають прикрашати простір. Бренд розробляє свої запахи from scratch. Усі аромати нагадують про запахи з дитинства або дому. У продуктах можна вловити нотки дачної смородини, паленого цукру, хлібу чи базиліка, які відносять до спогадів чи подій.

«Усе виробництво знаходиться в Україні: від баночок і тюбів, які виготовляють на харківському заводі, до самих засобів, виробництво яких у Києві. Робити класні і якісні продукти можна будь-де. Бренд починає з ринку України, але в планах є також виходи на ринок Європи й США. Одразу ж під час створення продуктів ми обираємо найякісніші, найсучасніші інгредієнти, і це все стало можливо завдяки крутій команді технологів», – розповідає Вікторія.

Piel Cosmetics

Українському бренду Piel Cosmetics вже понад 10 років. Тут створюють косметичні продукти для шкіри й волосся на основі наносрібла, пептидів, низькомолекулярної гіалуронової кислоти, що, за словами виробників, дозволяє отримати хороші результати в догляді за шкірою.

Засновник Ярослав Процько розповідає: «Одного разу я побачив термальну воду. Мене зацікавив склад. Як виявилося, він нічим не відрізняється від мінеральної води. Тобто це цілком природний продукт без будь-яких додавань. Вартість такої води на той момент була 600 гривень за літр. Перше питання, яке в мене тоді виникло, а чому б не створювати тут, в Україні, більш дієвий і доступний продукт?»

На цьому базується й філософія бренда – створювати креми й сироватки, які не поступаються якістю зарубіжним косметичним засобам, проте є більш доступними за ціною.

Нам сподобалася детокс-маска Detox Peeling Mask, яка містить олію оливи, папаїн і наносрібло. Вона гарно очищує шкіру й помітно поліпшує її стан.

INRO

INRO – це парфюмерно-косметичний український бренд. Основна спеціалізація – аромати для дому, ароматизовані свічки, ароматичні спреї й парфуми. Проте тут виготовляють і доглядову косметику. Це рідке мило, гелі для душу, креми, скраби й креми для обгортання, які можуть замінити спа-процедури в салонах і допоможуть хоч трошки розслабитися.

Засновниця бренда Ольга Саєнко розповіла, що основні принципи INRO – це безпечність і поєднання природних компонентів із високоефективними сучасними інгредієнтами й можливість подарувати позитивні емоції.

Дуже зручно, що в асортименті бренда є готові набори. Можна купити як собі на подарунок, так і близьким красиву коробку з не менш красивим вмістом. Наприклад, набір Griotte, який включає парфумований гель для душу, тверде мило, кремовий скраб для тіла, крем-обгортання для тіла, крем для рук, парфумовану свічку й сірники – усе, щоб влаштувати вдома кілька хвилин релаксу.

MOLA

Заснували бренд MOLA подруги Оксана Мельникович й Олександра Палько у кризовому 2020 році. Олександра – лікарка за освітою, і саме вона розробляє формули для косметичних засобів.

«Усі компоненти замовляємо за кордоном з міжнародними сертифікатами якості «Екосепт». Разом із технологами ми затверджуємо формули засобів, контролюємо процес тестування у фокус-групах», – розповідає Оксана.

Серед товарів ви можете знайти доглядові засоби для тіла, обличчя й готові б’юті-набори. Усі компоненти сертифіковані з підтвердженими клінічними дослідженнями ISO.

Нам сподобався крем для шкіри навколо очей з пептидами, який, крім пептидів, містить суміш поживних олій, пребіотик й амінокислоти.

Kaetana

Косметичний бренд заснували у 2003 році два друга Ігор Кирикевич і Віктор Солодунов, які познайомилися ще під час навчання на кафедрі дерматології медичного університету ім. Богомольця. Упродовж трьох років вони були представниками французької косметики в Україні, а потім вирішили запустити свою косметичну марку.

Компанія виробляє лікувальні препарати, очищувальні й зволожувальні маски, креми, тоніки для різного типу шкіри, скраби й пілінги, масажні засоби, ампульні сироватки. Та розробляє препарати й процедури для салонів краси. Сировину закупляє як в Україні, так і в провідних зарубіжних виробників.

Спочатку бренд позиціонував себе як виробник косметики виключно для косметологів, але в останні роки можна купити косметику й на сайті компанії, і в онлайн-магазинах.

Особливо добре бренд зарекомендував себе засобами для проблемної шкіри, які допомагають боротися з висипаннями. Дуже зручно, що засоби можна купити набором за приємну ціну. Набір від акне №2, який включає в себе очищувальний гель, протизапальний тонік, лікувальну протизапальну маску, антисептичний гель, сірчано-камфорну бовтушку, коштує 1550 гривень.

1STLYskincare

Співзасновниця бренда Марія Симоненко розповідає, що дуже любить усе корейське: «Їжу, культуру, косметику, відео з корейськими домогосподарками й навіть корейські гурти! Ми вже використовуємо деякі компоненти з Кореї (наприклад, пробіотики з Сеула), і плануємо розширювати перелік партнерів у цій країні».

Косметика 1STLYskincare має естетичне паковання, креми й маски в білих лаконічних тюбиках з описом продукту, що дуже зручно, адже зазвичай паперові коробки ми викидаємо, а тут усі інструкції під рукою.

Нас не залишила байдужими детокс-маска 1STLY для очищення шкіри голови, щоб волосся росло більш здоровим і густим. Маска містить суміш марокканської лави, каоліну й блакитної глини. Жодного дискомфорту після використання, і волосся аж сяє.

Dushka

Dushka – бренд натуральної косметики ручної роботи, який у 2014 році створила одеситка Олена Душечкіна.

За словами Олени, усе починалося з хобі – миловаріння вдома. І вже після успішних експериментів вона вирішила готувати й інші засоби догляду за тілом і волоссям. Так з’явилася корисна й гарна косметика.

«Наша косметика пахне так, що хочеться з’їсти. Це наше гасло. Спочатку мені захотілося, щоб мої продукти не мали вигляду, як усі інші. Я вирішила зробити косметику такою, яку купила б сама в магазині за першого погляду на неї. Мені хотілося, щоб вона мала апетитний вигляд й аромат», – розповідає Олена.

В асортименті Dushka безліч засобів, серед них – «десертні» гелі для душу, скраби-жуйки, солодка вата для тіла, капкейки. Найголовніше, що продукція містить натуральні інгредієнти: рослинні й ефірні олії, екстракти лікарських рослин і вітаміни.

Marie Fresh Cosmetics

У 2017 році Марина Шанько заснувала бренд доглядової косметики. Марка має власне виробництво, яке знаходиться в Бучі. Під час окупації робота була призупинена, але після звільнення міста бренд відновив свою роботу. Сировину для косметики закуповують у Німеччині, Франції, США, Нідерландах й Іспанії. «Усі складові косметики дозволені Європейською директивою натуральної косметики. Наше виробництво відповідає нормам і вимогам міжнародного стандарту GMP, тобто косметику ми виробляємо виключно на професійному обладнанні зі спеціальної лабораторної сталі», – розповідає Марина. Важливо, що косметика не тестується на тваринах.

Радимо спробувати маску-пілінг, яка має у своєму складі фруктові кислоти й екстракт кори білої верби (джерело натуральної саліцилової кислоти). Маска звужує пори, зменшує виділення себуму, зменшує сліди постакне й збільшує синтез колагену на 53%.

Обкладинка: instagram/1stly_skincare

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.