Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ПромоДобрі справи й розвиток. Мережа Watsons про нову красу під час війни

«У суспільстві є запит на щирість і чесність»

Добрі справи й розвиток. Мережа Watsons про нову красу під час війни — Промо на Wonderzine

Повномасштабна війна змусила нас переоцінити наші пріоритети й цінності. Те, що раніше видавалося необхідним, виявилося просто приємним бонусом до життя. Яскравіше підсвітилися особистості.

Бренди також відчули ці зміни й підлаштовуються під нові реалії. Мережа Watsons запустила кампанію «Нова Краса», яка переосмислює поняття краси, зміщує акцент із зовнішнього вигляду на внутрішній світ. У ній вони залучають клієнтів і клієнток до добрих справ і допомагають із саморозвитком, перекваліфікацією та пізнанням себе.

Ми поговорили з Анастасією Цвірчковою, головою відділу маркетингових комунікацій Watsons, про оновлене бачення краси, добрі справи і про те, як новий проєкт об’єднує клієнтів, клієнток і команду компанії, а також запитали в жінок, які пройшли курс в межах проєкту «Нова Краса», як ця ініціатива змінює їхнє життя.


Анастасія Цвірчкова

голова відділу маркетингових комунікацій Watsons


Про відчуття краси

Протягом останніх 5–10 років особливо помітно, як дедалі більше людей говорять і приділяють увагу саме ментальному розвитку й здоров’ю. Нове покоління шукає сенси не в зовнішньому, а фокусується на внутрішньому: відчуттях, емоціях, досвіді, переживаннях. Ми не знайшли в зовнішності відповіді на всі свої запити, тому й відходимо від стандартів, стереотипів, упереджень. Ми прийшли до того, що краса – це таки суб’єктивна річ, стандарти й тренди завжди змінюються. Зараз ми бачимо акцент на комфорті, досвіді, соціальній відповідальності, прояві себе й своєї природи.

Саме тому ми вважаємо, що першочергово фокусуватися необхідно не на поліпшенні своєї зовнішності, а на прокачуванні свого світогляду. Вивчати більше мов, щоб ближче познайомитися з іншими культурами й розширити межі своїх знань. Пізнавати нові сфери життя, пробувати нові професії, заняття, активності й ставати кращою версією себе. Зовнішня краса з часом в’яне, а внутрішня краса існує поза часом.


Про проєкт «Нова Краса»

Ідея проєкту виникла в нас ще до початку війни, ми вже тоді обговорювали з командою, що в суспільстві є запит на щирість, чесність і відсутність жорстокості.

Та почалася війна, і цей проєкт став не на часі. Коли бізнес й економіка знову почали рухати країну, ми зрозуміли, що зараз як ніколи потрібно говорити, підтримувати й допомагати людям розкривати себе, втілювати бажання й мрії, які на певний час просто зникли з наших думок.

Можна сказати, що ситуація в країні стала каталізатором. Дуже багато цінностей у людей змінилися. Ми встигли опитати наших клієнтів до повномасштабної війни, що для них краса, а потім зробили це після декількох місяців війни. Якщо раніше це було про зовнішність, гарний вигляд, макіяж, то після 24 лютого краса стала про відчуття щастя, простоту й щирість, піклування про себе й упевненість. Це все про те, що є в нас всередині, а не зовні. Наші клієнти прагнуть бути щасливими попри все.


Життя повернулося так, що ми всі стали соціально відповідальними. Кожен був у ролі того, кому потрібна допомога, і в ролі того, хто може її надати. Українці дуже об’єдналися, щодня ми бачимо десятки дописів про те, як люди закривають збори, донатять на дрони, допомагають притулкам і людям, які були вимушені покинути свої домівки. Саме про це і є наш проєкт «Нова Краса» – про те, що всередині. Про наші цінності, ставлення до себе й інших і те, у що кожен із нас вірить.

Краса – це не лише про речі, а й про дії. Ми хотіли продемонструвати, що будь-які добрі справи рятують життя, піднімають настрій і надихають на інші добрі справи.


Про марафон добрих справ

Ми прагнули, щоб добрі справи були направлені на різні сфери життя – волонтерську, екологічну, ментальну й інші. Нашій аудиторії найбільше відгукнулися заклики до справ, як-от відвезти корм у притулок для тварин, здійснити маленьку мрію близької людини, знайти вдома свої фломастери, фарби й олівціта передати в дитячий будинок чи лікарню.

За 31 день долучилися 2145 учасників, і ми зробили 3647 добрих справ. Ми й зараз продовжуємо отримувати незліченну кількість позитивних відгуків. Спільна біда нас об’єднала, і кожен хоче бути корисним і потрібним у цей час, допомогти, чим може. Ми відчули, що навіть такі маленькі справи, як поділитись одягом, купити каву або задонатити, наближають нас до перемоги.


Про розіграш курсів

У межах проєкту «Нова Краса» ми хочемо допомогти нашим клієнткам. Близько 40% українців залишилися без роботи, водночас її пошук ускладнився. Багато хто виїхав і намагається знайти себе на новому місці. Тому ми обрали навички, яких можна навчитися онлайн, які не вимагають тривалого входження в професію і які можна реалізувати в будь-якій точці світу.

Ми розіграли курси англійської мови, візажу, SMM і диджитал-маркетингу. Ми обрали ті інструменти, які будуть корисні й можуть приносити дохід за знання базових навичок.


Альона

Проходить курс по SMM

Альона

Проходить курс по SMM

Раніше я працювала у сфері реклами й PR, мала деякі навички з SMM і навіть трохи працювала в цій сфері. Проте мені не вистачало знань, щоб я могла повністю перейти на позицію SMM-менеджерки.

Так збіглося, що я дуже хотіла саме цей курс від wizeclub, але грошей на нього в мене не було. Тому, коли я дізналася, що виграла конкурс з Watsons, то була неймовірно щаслива.

На курсі не дуже легко навчатися, але цікаво. Треба робити домашні завдання, і це вимагає певного часу й зусиль. Проте мотивації в мене вистачає: через війну я втратила роботу, і треба якось заробляти кошти, а робота із соціальними мережами, створення відео й креативів мені дуже подобаються.

Я вже навчилася запускати таргетовану рекламу, розробляти стратегію й звіт. На курсі є домашні завдання з перевіркою, куратор, який у всьому допомагає, і чат, у якому дуже багато корисної інформації, – мені це дуже подобається та допомагає. Я вже навіть знайшла клієнта на ведення Instagram-сторінки й надалі планую працювати з отриманими знаннями.

Як на мене, то завжди важила не тільки зовнішня краса, а й внутрішня. Я, наприклад, більше звертаю увагу на світ людини. Таке моє сприйняття вибудувалося до війни й зараз не змінилося. Я сама намагалася постійно поліпшувати себе внутрішньо, читала книжки. А зараз на курсі отримала ще більше нових знань і тепер відчуваю, що моя внутрішня краса тільки збільшилася.

Оксана

Вивчає англійську мову

Оксана

Вивчає англійську мову

Я давно хотіла вивчати англійську мову, проте завжди не вистачало часу. А тут я виграла цей конкурс, і понеслося.

Уроки трішки відволікають від подій. Я дуже радію, коли помічаю, як легко й швидко виходить дати відповідь на питання, що тепер краще читаю, використовую нові слова, більше розумію на слух. Хочу навчитися вільно спілкуватися й планую далі вивчати мову. Сподіваюся, колись зможу подорожувати й порозумітися з людьми без проблем.

Надя

Проходить курс по SMM

Надя

Проходить курс по SMM

Я випадково наткнулася на конкурс, проте дуже давно цікавилася темою SММ. До цього ще ніколи не вигравала онлайн-розіграші, тому просто виконала умови й швидко забула. Та цього разу мені пощастило, я була дуже рада, хотілося якнайшвидше почати навчання.

Подобається, що на курсі допомагають, направляють, підказують, дають корисні поради, а не залишають сам на сам із матеріалом. Викладачі дають базові знання, які допоможуть швидко досягнути успіху в цій сфері. Немає нічого зайвого, і мені це підходить.

Я досі вмотивована й зацікавлена, учусь на перспективу з можливістю працювати в цій сфері. Буває й так, що ситуація в країні тисне морально, тому іноді важко взяти себе в руки й учитися, продовжувати планувати майбутнє. Водночас навчання трохи відволікає від поганих думок.


Про участь у проєкті команди Watsons

Ми переживали ті ж страхи й зміни, що й інші. Наша команда вже перебрала всі свої шафи, і, напевно, шафи сусідів теж. Кожен член команди щодня донатить на те, що вважає правильним і потрібним, оскільки наші знайомі й родичі опинилися на фронті, дехто – за кордоном.

Нам було дуже приємно, що в місяці добрих справ взяли участь не лише департамент маркетингу, а й наш топменеджмент і співробітники магазинів. «Нова Краса» об’єднала нас усередині ще дужче, усі цікавилися проєктом і допомагали з його розробленням, ділилися враженнями й світлинами з добрими справами. Така спільна робота дуже надихає й зближує.

У нас навіть зібралася команда співробітників, які захотіли стати донорами крові. Один із колег знайшов, де була необхідна кров, закинув пост у спільний чат, і вже наступного ранку команда поїхала до лікарні. Усі ми хочемо допомогти й зараз відчуваємо в цьому гостру необхідність, адже можемо врятувати тих, хто оберігає нас щодня.

Матеріал підготовлено
за підтримки

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.