Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КосметичкаПрофесійна велогонщиця Яна Беломоіна – про догляд за шкірою після тренувань й улюблену косметику

Професійна велогонщиця Яна Беломоіна – про догляд за шкірою після тренувань й улюблену косметику
 — Косметичка на Wonderzine

Олії, маски й засоби з anti-pollution ефектом

У рубриці «Косметичка» ми вивчаємо склад б’юті-кейсів, туалетних столиків і косметичок цікавих нам героїв і показуємо все це вам.

Яна Беломоіна

велогонщиця, чемпіонка Європи, бронзова медалістка чемпіонату світу з маунтинбайку в крос-кантрі

Я рідко буваю вдома, тому часу на салонні процедури мені, зазвичай, бракує

Про догляд за шкірою до, під час і після тренувань

Я постійно подорожую через роботу, багато літаю й часто змінюю кліматичні зони. Тренуюся майже завжди на відкритому повітрі, а це постійний контакт із вітрами, гірським сонцем, пилом, морозом, брудом та іншими агресивними факторами. Щоб захистити шкіру, я намагаюся максимально ретельно за нею доглядати й використовую якісну косметику.

Коли повертаюся додому, насамперед відвідую свою найкращу косметологиню, яка допомагає моїй шкірі відновитися. Роблю чистки, легкі пілінги, маски. Та, на жаль, часто на це просто бракує часу. Удома я буваю рідко, а косметолог, вважаю, має бути свій – перевірений. [усміхається]

Експериментувати й довіряти обличчя комусь чужому я не хочу, тому в роз’їздах піклуюся про шкіру самостійно. Вона в мене схильна до сухості, тож я знаю, що її потрібно добре зволожувати, очищати й, звісно, захищати від сонця.

Я не користуюся випрямлячами, не використовую фен, не фарбуюся. Думаю, це частково пояснює, чому моє волосся має гарний вигляд. Утім через шолом і тугі зачіски воно також незавжди в найкращих умовах, тому я намагаюся приділяти йому належну увагу. Маски, олійки, засоби для миття, регулярні стрижки – це і є мій догляд.

Про базові засоби й улюблені процедури

Для догляду за обличчям я завжди намагаюся обирати продукцію одного виробника. Зараз це серія засобів від французького бренду професійної косметики. Щодня використовую гель для вмивання, тонік, сироватку, яка відновлює й оживлює шкіру, денний і нічний креми, а також сонцезахисний засіб. 1–2 рази на тиждень застосовую м’який пілінг і маску.

Також користуюся олією, скрабом для тіла, кремом для рук і масками для волосся – ці засоби завжди в моїй сумці. А ще часто відвідую сауни, де люблю робити пілінги для тіла з меду й солі, оливкової олії та кави. Після цих процедур шкіра стає м’якою й ніжною.

Я надаю перевагу природній красі й чистій, доглянутій шкірі

Про дорожню косметичку

Велосипедна форма займає багато простору, тому я щаслива мати чоловіка, у якого завжди є додаткове місце в сумці для речей, які не вміщаються в мій багаж. [сміється] Це дозволяє мені брати з собою всі засоби для догляду незалежно від того, їду в дводенну поїздку чи на місяці.

Інколи, якщо під час перельоту є ліміт ваги, а речей у моєму багажі вже максимум, я купую зручні маленькі баночки для подорожей і переливаю в них улюблені засоби. Усю косметику, зазвичай, беру з дому, але, якщо довго перебуваю за кордоном, то докуповую щось на місці.

Про ставлення до макіяжу

Декоративна косметика буває на моєму обличчі дуже рідко. Здебільшого це трапляється або на фотосесіях чи відеозйомках, де мене підмальовують майстри, або якщо я сама бачу, що щось потрібно підкреслити чи приховати. У такому випадку можу використати помаду, туш для вій, консилер, хайлайтер, але мінімально.

Я надаю перевагу природній красі й чистій, доглянутій шкірі. Вважаю, що, якщо тебе турбують певні проблеми, їх треба лікувати, а не маскувати косметикою. Ба більше, часто ці нюанси вказують на перебої в роботі організму, а це вже сигнал, щоб звернути увагу на своє здоров’я.

Парфумована вода Dolce & Gabbana Sicily
У мене чимало ароматів, але я не можу возити всі флакони з собою. У поїздки переважно беру два різні парфуми: один свіжіший, другий солодший – і чергую їх. 

Олія для душу й ванни з лімфодренажним ефектом Algologie Bain Originel Draining Body Oil
Ця лімфодренажна олія в топі моїх улюблених засобів. Після неї тіло стає якимось особливим, ніби я щойно після SPA-процедур. Вона дуже зволожує й живить шкіру, робить її ніжою та м’якою. Через часту зміну води моя шкіра стає чутливою та схильною до сухості, тож цей засіб мені дуже допомагає. Інколи я змащую нею й кінчики волосся, якщо бачу, що вони теж сухі.

Молочко та лосьйон Algologie Lait du Dunes і Lotion du Dunes
Оскільки я тренуюся на вулиці (часто в лісі), на обличчі щодня осідає багато пилу та бруду. Ці засоби в парі добре очищають шкіру й мають anti-pollution ефект, тобто додатково захищають від забруднень.

Відновлювальна маска для волосся Schwarzkopf Gliss Kur
Я пробувала деякі засоби з професійних лінійок, але волосся та шкіра реагували на них не найкращим способом. Зараз використовую маски для волосся Gliss Kur, шампунь і бальзам Head & Shoulders.

Маска-желе для обличчя Dior Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask
Маска Dior з легким пілінгом – суперзнахідка для мене. Після неї обличчя дійсно виглядає більш свіжо, а шкіра стає сяйливою й дуже гладенькою. Застосовую 1–2 рази на тиждень.

Нічний бальзам для живлення й відновлення шкіри Algologie Baume du Jardin Matin
Нічні бальзами (цей і з пілінг-ефектом з лінійки Rivage), а також ліфтинг-крем Creme du Rivage допомогли мені забути про сухість шкіри.

Олівець для брів Artistry Automatic Eyebrow Pencil
Я нечасто користуюся декоративною косметикою, але олівець для брів зі щіточкою для вкладання для мене must-have.

Парфумована вода Versace Dylan Blue POUR FEMME
Помітила, що в спекотні дні більш люблю легкі аромати, а в холодні – більш насичені, солодкі.

Помада-бальзам Dior Lip Glow Color Reviver Balm
Дуже полюбила помади та блиски Dior. Подобаються світлі відтінки Lip Glow із блискітками. У них ненасичений, ніжний колір і легке покриття, та водночас вони неперевершено сяють на губах. Те, що я люблю. [усміхається]

Текст:

Таїсія куденко

редакторка Wonderzine Україна

Фото:

Ніна Корольова

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.