Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КосметичкаСтратегиня Юлія Чужа про експерименти з мейкапом та улюблену косметику

Стратегиня Юлія Чужа про експерименти з мейкапом та улюблену косметику — Косметичка на Wonderzine

Хайлайтер Fenty Beauty, яскраві підводки та інші засоби

У рубриці «КОСМЕТИЧКА» ми вивчаємо склад б’юті-кейсів, туалетних столиків і косметичок цікавих нам героїв і показуємо все це вам.

Юлія Чужа

стратегиня

Я роблю все, що мені заманеться, тому що моя зовнішність належить лише мені

Про перші б’юті-експерименти

Я, мабуть, нікого не здивую тим, що моїм головним натхненням для макіяжу в дитинстві була мама. Її косметикою та своїми фломастерами я робила макіяж лялькам, одна з яких стала схожою на Ельвіру, володарку темряви. Далі була «Маленька фея» та купа невдалих спроб наслідувати прийоми однокласниць. Якось у школі я пішла до косметолога на брови та отримала дві ниточки. Після того більше ніколи до бровістів не ходила.

Мій підлітковий вік припав на розквіт «нефорів» – емо, панків, готів. Я прагнула стати частиною руху й надзвичайно хотіла мати чорне волосся з рожевими пасмами, фарбувати очі чорним. Бунтарства мені вистачило лише на світлий тональний крем, чорну туш для вій і олівець для стрілок. Уперше професійний макіяж зробила на випускний бал: була вражена несхожістю тієї дівчини на себе й тим, наскільки старший вигляд я мала.

Про догляд за шкірою

Я мала підліткове акне й одного разу почула від якоїсь лікарки, що проблема вирішиться аж у 19–20 років. Я все одно стала пацієнткою різних косметологів, робила чистки, пілінги, користувалася глиняними масками, календулою, дігтярним милом. Зараз я розумію, що такий «догляд» міг ще більше стимулювати проблему, яка дійсно минула біля мого 20 дня народження. Зараз мій догляд базовий – очищення, тонізація, зволоження, захист від сонця. Також регулярно користуюся ніацинамідом, зрідка – кофеїном і зволожувальними масками (о, ці безсонні алкогольні ночі).

Я подивилася на макіяж як на гру, а не спосіб когось привабити чи справити враження

Про ставлення до макіяжу

Років до 18 я жила стереотипом про те, що макіяж це для «якихось тьолок», які хочуть привабити хлопців. Мій погляд змінився під впливом блогерок-феміністок на кшталт Ніки Водвуд (nixelpixel), яка своєрідно фарбувалася та часто розповідала про те, якою красивою почувається. Я подивилася на косметику та макіяж як на гру, задоволення, свято, а не спосіб когось привабити чи справити враження. Тепер я роблю все, що мені заманеться, тому що моя зовнішність належить лише мені.

Під впливом тієї ж Водвуд я ввійшла в період активних експериментів із декоративкою. Шукала натхнення в інстаграмі й несподівано відкрила величезний світ б’юті-блогерів: Пенелопу Гвен, Цзяо Лі Сю, Террі Барбера, Анну-Карін Хелльборг, Арюну Тардіс, Ніккі. Остання, до речі, виявилася трансжінкою, це просто підірвало мій мозок – я не бачила нікого більш природно жіночного за неї.

У певний момент я зрозуміла, що для експериментів не потрібно купувати дорогі олівці, тіні чи туші – однаково не користуюся ними щодня, а термін придатності спливає. Моїм місцем щастя став NYX – там усе яскраве, недороге та відносно якісне.

Ще я трохи сумую за МАФом біля метро КПІ, де разом із канцелярією та бісером продавали чудові блискітки у пластикових ампулах, будь-якого кольору та форми.

Про підхід до б’юті-шопінгу

Хоч працюю маркетологом, у плані косметики я – жертва реклами. Постійно «ведуся» на трюки й тренди. Купила десь 4–5 продуктів від Fenty Beauty, зараз планую купити догляд від бренду Адель Міфтахової don’t touch my skin.

Мої магазини – Makeup, Happy Bunny (привозять The Ordinary, веганську косметику, користуються екологічним пакуванням і жертвують частку прибутку притулкам для тварин) та Anywellshop (продають косметику, яка раніше в Україні була недоступною). Часто звертаюся до заміток Маші Ворслав та Адель Міфтахової. Хоч дівчата постійно наголошують, що вони не лікарі й не профі, я все одно прислухаюся до їхніх рекомендацій і способів вирішувати проблеми зі шкірою.

Чого я не розумію – це надмірності. Мені було б важко жити з шарами тонувальних засобів, постійно щось виправляти контурингом. Мене повністю влаштовує моя природна зовнішність.

Про б’юті-рутину на карантині

За час карантину я майже перестала користуватися декоративною косметикою, зараз знову поступово повертаюся до неї. Почала приділяти більше уваги шкірі тіла, закупила різні зволожувальні засоби. Найбільше страждали, звісно, руки – я дезінфікувала їх аж до пекучих тріщин. Довелося купити потужний заживлювальний крем, який точно не завадить мені наступною зимою.

Олівець для очей із шимером NYX Professional Makeup Slim Eye Pencil (938)
Чудово тримається, мерехтить, а іншого від олівців мені й не треба.

Тональна основа MAC Studio Fix Fluid SPF 15
Окрім стійкого рівного кольору додає ще й захист від сонця – комбо.

Очищувальний гель Kiehl’s Ultra Facial Cleanser
По-справжньому зацінила ефект цієї банки, коли поїхала без неї у відпустку. Тонік і зволожувальний крем у мене теж від Kiehl’s.

Хайлайтер Fenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter (3D Baby Pink Shimmer)
Сильніше за цей шимер блищать лише прикраси Ріанни.

Туш для вій Clinique High Impact Mascara
Купила цю туш за порадою колеги, яка страждає від алергії на косметику. Мініатюрна, щоб не встигала висохнути.

Олія для волосся Gosh Argan Oil
Постійно користуюся оліями для волосся. Ця штука добре розгладжує та живить кінчики.

Водостійкий лайнер Sephora Collection Colorful Wink-It Felt Tip Liquid Eyeliner - Waterproof
Простий і зручний лайнер білого кольору для дивних мейків на вечірки.

Розсипчастий пігмент MAC Pigment
Має дрібнішу текстуру, ніж у більшості хайлайтерів, тому класно зливається зі шкірою.

Зволожувальне молочко для сухої та чутливої шкіри Uriage Eau Thermale Silky Body Lotion
Для тих, хто думав, що мастити тіло кокосовою олією корисно – у мене для вас погані новини. Краще купити таку пляшку молочка й обтиратися ним хоч тричі на день, зволоження буде ефективнішим.

Гель для брів Art-Visage Fix and Care
Гель ідеально виконує свою функцію, чудово фіксує – не бачу сенсу купувати щось інше вже кілька років.

Сироватка для зони навколо очей The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
Знаєте відчуття бадьорості від кави, ніби ви нарешті прокинулися? Схожий ефект має кофеїн під очі.

Сонцезахисний гіалуроновий гель для обличчя Hada Labo Koi-Gokujyun UV White Gel SPF50+
Вишукувала ідеальний санскрін у всіх блогерів світу й, здається, знайшла. Легкий, не залишає слідів, купую вже третю банку.

Тіні для повік NYX Professional Makeup Singles Eyeshadow (Pink)
Спонсор рожевих мейків, які дуже запам’яталися всім моїм знайомим.

Текст:

Таїсія куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.