Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Я теж чиясь донька». Александрія Окасіо-Кортес відповіла на образи конгресмена

«Це не щось нове, і в цьому проблема»

Конгресвумен Александрія Окасіо-Кортес розповіла про сексистські образи від конгресмена Теда Йохо, пише The Washington Post.

Він перетнувся з конгресвумен на сходах Капітолію, указав пальцем на її обличчя й назвав її «огидною», «божевільною» та «небезпечною» через її слова про те, що бідність є першопричиною злочинів.

Александрія Окасіо-Кортес зробила йому зауваження щодо такої поведінки, але Тед Йохо пішов до репортерів перед Капітолієм і біля них назвав конгресвумен «чортовою су*ою» («f*cking bi*ch»).

Пізніше Йохо заперечив образи та приниження Окасіо-Кортес зі свого боку, але заявив, що хоче «вибачитися за різку манеру розмови, яку мав зі своєю колегою з Нью-Йорка». «Це не було знущання чи нападки, це було коротке обговорення політики, бо ми маємо різні погляди», − сказав він. Він також додав, що є одруженим і має двох доньок.

Александрія Окасіо-Кортес спочатку не коментувала цю ситуацію, але згодом вирішила виступити з промовою щодо сексистських зауважень Йохо. 

«Я вважаю: якщо в чоловіка є донька, це не робить його порядним. Наявність дружини не робить чоловіка порядним. Гідне ставлення до людей і повага робить чоловіка порядним», − заявила Окасіо-Кортес.

«Я теж донька. Мій батько помер, тому, на щастя, не побачив, як містер Йохо ставиться до його доньки. Моя мама змушена була дивитися на телебаченні, як зневажливо містер Йохо поставився до її доньки, виступаючи в Конгресі», − сказала конгресвумен.

За її словами, проблема не в одному інциденті, а в безкарності, культурі прийняття насильства та в структурі влади, яка підтримує таку поведінку.

Александрія Окасіо-Кортес додала, що такий випадок не новий, а що це патерн ставлення до жінок. Вона також сказала, що не потребує вибачень від Йохо й не чекатиме їх від «чоловіка, який не шкодує про те, що образив жінку», а такі слова не щось нове, і в цьому проблема».

«Поведінка містера Йохо – це не просто інцидент, спрямований проти мене. Але таким способом містер Йохо дав дозвіл іншим чоловікам так ставитися до його доньок. Він дозволив собі такі висловлювання перед журналістами, таким способом він дозволив використовувати такі слова ж щодо його дружини, його доньок, жінок з його спільноти. Але я стою тут, щоб сказати: це неприпустимо», − підкреслила конгресвумен.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.