Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент ухвалив нові правила для подолання гендерного розриву в оплаті праці

Нині розрив становить 13%

Європейський парламент ухвалив нові правила для подолання гендерного розриву в оплаті праці. Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

Згідно з новими правилами, оплата праці повинна ґрунтуватися на гендерно нейтральних критеріях. Оголошення про вакансії й назви посад також повинні бути гендерно нейтральними, а процес прийняття на роботу має проводитися без дискримінації.

Також роботодавців зобов’яжуть розкривати інформацію про заробітні плати чоловіків і жінок, які працюють у них. Якщо звітність роботодавця про оплату праці показуватиме гендерний розрив у щонайменше 5%, роботодавці повинні будуть спільно з представниками працівників здійснити переоцінку виплат заробітної плати.

Країни ЄС повинні будуть запровадити покарання для роботодавців, які порушуватимуть правила, наприклад: штрафувати їх чи зобов’язувати виплачувати компенсації постраждалим працівникам.

Нові правила також має затвердити Рада Європейського Союзу. Вони набудуть чинності за 20 днів після того, як їх опублікують в Офіційному журналі ЄС.

У Європейському Союзі гендерний розрив в оплаті праці зберігається і становить близько 13% зі значними відмінностями між державами-членами. За останні 10 років він зменшився лише мінімально.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.