Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві відкрили водійські курси для жінок, які опинились у складних життєвих обставинах

Окремо є інклюзивне навчання для п’яти жінок з інвалідністю

У Києві відкрили водійські курси категорії В для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну. Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

Програма розрахована на жінок, які:

  • ще не мають водійського посвідчення;
  • хочуть його отримати, щоб підвищити економічну спроможність;
  • переконані, що отримання водійського посвідчення дасть можливість поліпшити фінансове становище.

«Цей пілотний проєкт – це не просто курси водіння, а можливість для 15 жінок отримати нову професію і стати ще більш мобільними, незалежними й упевненішими в собі. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для п’яти жінок з інвалідністю», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, з моменту оголошення конкурсу за три дні організатори отримали близько двох тисяч заявок. Первинним етапом відбору став аналіз анкет, фінальним – особистісні інтерв’ю.

Курси мають теоретичну й практичну частини. Марина Хонда повідомила, що учасниці вже мали перше заняття «Основи законодавства у сфері безпеки дорожнього руху». До кінця року вони після успішного складання іспиту отримають водійське посвідчення.

Навчальні курси проходять у межах проєкту з розвитку економічної спроможності жінок «ВОНА хаб», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, за ініціативи Київської міської державної адміністрації та фінансової підтримки США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.