Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні вперше чоловічу команду з футболу очолила жінка

Тренерка підписала контракт із командою на пів року

«Ворскла» U19 стала першою чоловічою командою в Україні, у якої на посаді головного тренера буде жінка – Ія Андрущак. Про це повідомило «Суспільне Спорт» із посиланням на пресслужбу клубу.

Андрущак підписала з командою контракт на пів року. Під керівництвом нової тренерки полтавці проведуть частину сезону в Молодіжній лізі, яка завершиться у травні.

Ія Андрущак – колишня футболістка жіночої «Ворскли» та збірної України з футболу. У складі збірної вона зіграла 58 матчів, у яких забила два голи. Упродовж своєї кар’єри спортсменка виступала за «Легенду», «Житлобуд-1» і «Житлобуд-2».

Андрущак – триразова переможниця чемпіонату України: у 2005 році вона здобула титул у складі «Легенди», а у 2008-му та 2021 році виграла жіночу лігу з «Житлобуд-1». Також вона двічі ставала найкращою футболісткою в Україні (2011 та 2013 року).

Футболістка завершила свою кар’єру в серпні 2021 року. З того моменту Ія здобула тренерський диплом УЄФА рівня А й працювала у тренерських штабах жіночої збірної України та «Ворскли», однак самостійного досвіду дотепер не мала.

Перший матч під керівництвом Андрущак «Ворскла» U19 проведе в п’ятницю, 10 листопада.

Фото: Анна Бобирєва

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.