Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДивіться, хто ввійшов до переліку найвпливовіших жінок світу за версією Forbes

Політикині, медійниці, співачки

Видання Forbes US оприлюднило список 100 найвпливовіших жінок світу. До лідерської трійки потрапили президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президентка Європейського центрального банку Крістін Лагард і віцепрезидентка США Камала Гарріс.

Урсула фон дер Ляєн стала першою жінкою на посаді президента Єврокомісії, її призначили в липні 2019 року. З 2005 до 2019 року Урсула фон дер Ляєн працювала в кабінеті міністрів Ангели Меркель, це найдовший термін для члена будь-якого уряду. 

Останні шість років Урсула фон дер Ляєн у німецькому уряді обіймала посаду міністерки оборони. Також вона очолила створення законопроєкту про допомогу в боротьбі з наслідками COVID-19 і стала однією з тих, хто найактивніше підтримує Україну після початку повномасштабного вторгнення.

Крістін Лагард у 2019 році стала першою жінкою, яка очолила Європейський центральний банк. Як голова європейської монетарної політики Лагард намагається забезпечити економічне зростання в період високої інфляції.

З 2011 по 2019 рік Лагард керувала Міжнародним валютним фондом. Це також перший випадок, коли цю посаду обійняла жінка. Аналізуючи світову фінансову кризу 2008 року, Лагард звернула увагу на потребу реформ заради гендерної рівності.

Камала Гарріс стала першою жінкою, першою темношкірою людиною й першою людиною з південноазійським корінням на посаді віцепрезидента США.

Також у 2016 році вона стала першою жінкою індійського походження, яку обрали до Сенату США. А у 2010-му Гарріс стала першою афроамериканкою й жінкою на посаді генпрокурора Каліфорнії.

Четверте місце в переліку дісталося Джорджі Мелоні – премʼєрці Італії й першій жінці на цій посаді. На п’ятому місці опинилася співачка Тейлор Свіфт.

До списку здебільшого потрапили політикині, представниці бізнесу й сфери фінансів. Також там опинилися американська телеведуча Опра Вінфрі (31 місце), Бейонсе (36 місце), Ріанна (74 місце), на останньому місці – лялька Барбі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.