Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнська феміністка й активістка Юлія Спориш отримала жіночу премію Анни Кляйн 2024

Її присуджують жінкам, які зробили вклад у гендерну демократію

Українська феміністка й активістка руху за права жінок Юлія Спориш отримала жіночу премію Анни Кляйн 2024. Її присуджує Фонд Гайнріха Белля жінкам, які зробили вклад у гендерну демократію. Лауреатки премії отримують 10 тисяч євро. 

У 2019 році Юлія Спориш заснувала громадську організацію «Дівчата». Під час повномасштабної війни вона ввійшла в число найважливіших організацій, які надають гуманітарну допомогу найбільш вразливим групам населення: жінкам, дітям і людям похилого віку. 

«Особливо сильне враження на журі Жіночої премії Анни Кляйн справив той факт, що навіть у воєнні часи Юлія Спориш і всі учасниці ГО «Дівчата» продовжують боротися за гендерну рівність, присутність і керівну роль жінок у суспільстві й долати стереотипи в цій сфері. Юлія відіграє активну роль в об’єднанні українського жіночого руху під спільними гаслами, сприяючи зміцненню менших неурядових організацій, низових ініціатив і просто окремих жінок», – ідеться в повідомленні. 

Юлія Спориш також прокоментувала нагородження: «З усіх країн світу саме українка отримала премію, а це ще один шанс привернути увагу до нашої війни й залучити додаткові ресурси на подолання її наслідків. Ну, і беззаперечно, це ще один приклад жіночого лідерства, і сподіваюся, натхнення для інших жінок і дівчат!» 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.