Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Одесі жінок навчатимуть водити автобуси через брак водіїв

Жінок дедалі частіше залучають до роботи на «чоловічих» посадах

Міська рада Одеси готова навчати жінок керувати автобусами, які передало місто-побратим Регенсбург. Нині на посаду водія бракує чоловіків. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов, пише «Суспільне».

За словами мера, Одеса має десять автобусів від німецьких партнерів, також місто веде перемовини зі Стамбулом про передачу подібного транспорту. Але є проблема з водіями. Наразі місто має сім водіїв, які готові вийти на маршрут, але їх потрібно 18.

«У нас є водії, але не в тій кількості, яка необхідна. Ми домовилися з нашими партнерами, якщо будуть жінки, які хотіли навчитись і бути водіями на такому транспорті, тому що зараз чоловіків мало, хто призвався й пішов боронити нашу державу», – сказав Труханов.

Він додав, що допомогу з навчанням пропонують також партнери з Регенсбурга й Берліна.

«У нас є школи, де навчають, але нам пішли назустріч – і Регенсбург, і Берлін пропонують навчати водіїв. Якщо ми запускаємо маршрут, маємо бути певні, що він працюватиме. А якщо хтось захворів й автобус не вийшов і люди не потрапили на роботу, це буде ще гірше, ніж не запустити його», – пояснив міський голова.

Згідно з результатами дослідження трендів на ринку праці, який провела Конфедерація роботодавців України, через мобілізацію українські підприємства дедалі частіше залучають жінок до роботи на «чоловічих» посадах. Конфедерація відзначила, що після повномасштабного російського вторгнення стрімко зростає роль жінок в економіці.

Наприклад, українські шахти почали наймати на роботу жінок на заміну чоловікам, які стали на захист України.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.