Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниJapan Airlines уперше призначили жінку на посаду президента

Міцуко Тотторі сподівається, що змотивує жінок зробити наступний крок у карʼєрі

Національна авіакомпанія й флагманський перевізник Японії Japan Airlines уперше призначив жінку на посаду президента компанії. Як пише BBC, подібні призначення є рідкісними для великої японської фірми, зокрема глобальної авіакомпанії. 

Міцуко Тотторі почала свій шлях у компанії в 1985 році, спочатку праювала  стюардесою. 

З 1 квітня 2024 року вона замінить на посаді президента Юдзі Акасаку. Міцуко Тотторі сподівається, що її підвищення додасть іншим жінкам сміливості зробити наступний крок у своїй карʼєрі.

Також Тотторі наголосила, що у своїй роботі зосередиться на безпеці польотів: «Я провела більшу частину своєї карʼєри на передовій безпеки й обслуговування клієнтів, тобто у відділі бортпровідників. Безпека польотів є основою діяльності авіакомпаній. Я продовжуватиму демонструвати свою тверду відданість цьому принципу».

Нині дуже мало великих авіакомпаній мають жінок на вищих керівних посадах. Опитування, які провів спеціалізований авіаційний ресурс FlightGlobal, показало, що наприкінці 2022 року 12 жінок очолювали 100 найбільших авіакомпаній. У 2020 році їх було шість.

У Японії жінки також рідко очолюють великі компанії. Однак уряд країни прагне, щоб до 2030 року третина керівних посад у великому бізнесі належала жінкам. Цієї мети хотіли досягти до 2020 року. Уряд Японії також закликає компанії призначити принаймні одну жінку на посаду керівника до 2025 року.

У 2021 році жінки займали 13,2% керівних посад у Японії, що є найнижчим показником серед країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Така тенденція свідчить про «серйозний перерозподіл людських ресурсів», зазначають в ОЕСР.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.