Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗумери більше схильні витрачати гроші на дорогі речі, а не заощаджувати їх – дослідження

Вони надають перевагу «миттєвому задоволенню» від покупок

Покоління зумерів схильне часто витрачати гроші на дорогі речі, ніж робити заощадження на майбутнє. Про це пише Bloomberg.

Як зазначає видання, молодь відчуває труднощі в тому, щоб відкладати гроші. Зокрема, через збільшення вартості життя й зміни на ринку праці. Згідно з даними компанії Credit Karma, близько 27% американців «бездумно» витрачають гроші, щоб упоратися із занепокоєнням щодо економіки й зовнішньої політики. Серед міленіалів і представників покоління Z цей показник ще вищий – 43% і 35% відповідно.

«Це спосіб упоратися з проблемами, хоча й не найбільш здоровий», – сказав Кортні Алев, фінансовий консультант Credit Karma.

Серед тих, хто «бездумно» витратили гроші на якусь річ, була 24-річна Ніа Голланд. Вона на свої заощадження придбала вінтажну сумку Chanel за 2500 доларів. Дівчина зазначає, що оскільки традиційні фінансові орієнтири, як-от купівля власного дому, далекі від неї, то те, що вона дозволить собі «невеличку розкіш», нічого не змінить. 

«Відстійна економіка, глобальне потепління, постійні політичні й соціальні заворушення в усьому світі… Простіше витрачати гроші на те, що принесе вам миттєве задоволення», – вважає Голланд.

Також Bloomberg зазначає: те, що молоде покоління може дозволити собі купувати дорогі речі, може бути повʼязано зі збільшенням батьківської підтримки. Оскільки майже половина молодих людей живе з батьками, деякі з них використовують додатковий дохід для того, щоб побалувати себе. 

Експертка з фінансів Марія Мельхор вважає, що дорогі покупки не обов’язково треба вважати чимось поганим. За її словами, коли старші люди цікавляться, чому молодь купує речі, які вони самі собі ніколи не купили б, вона відповідає, що молодь просто не може дозволити собі нічого іншого. 

«Власний будинок або створення сімʼї настільки [фінансово] не досяжні, що ми використовуємо перший внесок або дитячі гроші на те, що ми можемо собі дозволити, що принесе нам подобу того дорослого життя, яке нам обіцяли», – сказала Мельхор.

Вона зазначила, що не вважає поблажливість покоління Z до предметів розкоші приреченою на невдачу. Це радше показує, яким могло б бути життя багатьох людей, якби вони не витрачали всі гроші на нерухомість і дітей.

@firstgenliving #zillennial #dink ♬ original sound - Maria | FirstGenLiving

Ілюстрація: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.