Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві жінки зможуть вивчитися на електромонтерок: відкрили курси

Для тих жінок, які опинилися у складних обставинах

У Києві відкрили курси електромонтерок для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах через війну. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. 

Долучитися до курсу можуть переселенки, матері-одиначки й жінки, які втратили роботу через війну. Також окремо передбачене інклюзивне навчання для жінок з інвалідністю, повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, курс міститиме теоретичну частину, що проходитиме онлайн, і практичну, яка проходитиме в приміщенні Навчально-практичного Центру відновлюваної енергетики.

На курсах жінки отримають базові знання з електромонтажу (прокладання електропроводки, встановлення й ремонт розеток, вимикачів), ознайомляться з принципами роботи електрообладнання, їхньою будовою, дізнаються особливості системи електропостачання тощо. Після завершення курсу учасниці отримають сертифікат.

Курс реалізують у межах проєкту з розвитку економічної спроможності жінок «ВОНА хаб». У коментарі для «УП. Життя» координаторка кар’єрного хабу Лариса Полівко зазначила: ринок праці зараз потребує спеціалістів у сфері електромонтажу, але багато робочих місць пустують через те, що чоловіків мобілізують на війну. За словами Полівко, у майбутньому планують створювати ще інші подібні освітні курси для жінок.

Фото: КМДА

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.