Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДослідження: чоловіки вважають, що у сфері технологій існує гендерна рівність

Жінки, які працюють у цій галузі, спростовують їхню думку

Рекрутингова компанія Nigel Frank International провела опитування серед працівників у галузі технологій і виявила, що 80% опитаних чоловіків вважають, що в цій галузі існує гендерна рівність. Лише 6% опитаних не підтримали цю думку, а 14% зайняли нейтральну позицію. Про це пише Euronews.

В опитуванні взяли участь понад 1300 чоловіків, які займаються хмарними обчисленнями в компаніях, що працюють з Amazon Web Services, Salesforce, Microsoft 365, Microsoft Azure і Microsoft Business Applications.

Голова правління Nigel Frank International Джеймс Ллойд-Тауншенд зазначив: «Для тих, хто не стикається з нерівністю, характерно ігнорувати або заперечувати її поширеність. Нам потрібно більше залучення, спостереження і союзництва з боку чоловіків у сфері технологій».

Реакція жінок

Думка більшості опитаних чоловіків не відповідає реальному досвіду жінок у галузі. Генеральна директорка й засновниця фемтех-компанії Unfabled Ганна Самано наголосила: «Існують невидимі структурні виклики, які наразі перешкоджають рівності. Якби ви були чоловіком і ніколи не стикалися б із ними, то, ймовірно, не знали б про їхнє існування».

Засновниця французької технологічної компанії Trust in Isotopes Евелін Аджей Менса також сказала, що деякі чоловіки просто не знають про гендерну нерівність у галузі.

«Ви просите [чоловіків] назвати вам імʼя жінки у сфері технологій. Вони розуміють, що не знають так багато жінок у цій галузі», – сказала Менса, додавши, що навіть рекрутери мають проблеми з наймом більшої кількості жінок, оскільки не знають, де їх знайти.

За словами Анни МакДугалл з Axel Springer National Media & Tech, кількість жінок у сфері технологій повільно зростає, але йдеться не лише про те, щоб залучати жінок до роботи в галузі, а й забезпечувати їм належні умови й визнання. МакДугалл також зауважила, що деякі чоловіки не знають про проблеми, з якими стикаються жінки у сфері технологій, через необізнаність, байдужість і недовіру. Утім, вона також зауважила, що саме чоловіки можуть бути тими, хто боротиметься за можливості для жінок.

На думку МакДугалл, перше, що можуть зробити чоловіки, – це наймати жінок і платити їм належну зарплату.

«Якщо хтось у команді говорить щось недоречне або ставить жінку в незручне становище, знайдіть момент, щоб відвести її вбік і переконатися, що з нею все гаразд. А ще ліпше зупиніть тих, хто говорить сексистські жарти чи коментарі, коли почуєте їх», – також порадила вона.

Крім того, МакДугалл рекомендує компаніям дослідити робочу атмосферу: чи хороші стосунки в колективі, чи жінки активно залучені до ухвалення рішень, яка політика щодо декретних відпусток, який відсоток керівництва становлять жінки тощо.

У 2023 році компанія Web Summit опитала працівниць у сфері технологій і виявила зростання гендерної нерівності, якщо порівняти з 2022 роком. Понад 50% опитаних жінок (усього опитали 500) повідомили, що стикалися з сексизмом на робочому місці.

47% також вважає, що на їхньому робочому місці не вживають належних заходів для боротьби з гендерною нерівністю. У 2022 році так вважали 26% опитаних жінок.

Згідно з дослідженням McKinsey, жінки займають лише 22% всіх технологічних посад у європейських компаніях. Якщо нинішні тенденції збережуться, то до 2027 року частка жінок у сфері технологій може знизитися до 21%.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.