Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІМІ: українські журналістки стикаються з домаганнями й приниженням на роботі

З боку колег чи гостей редакції

Українські журналістки стикаються із сексуальними домаганнями й приниженням на роботі. Про це стало відомо з анонімного онлайн-опитування журналісток, яке провів Інститут масової інформації.

Результати свідчать, що:

  • 11% опитаних журналісток указали, що зазнають жартів, принижень, повʼязаних із тілом, сексуальністю;
  • 7% стикалися з небажаними дотиками, обмацуванням й іншими фізичними контактами;
  • 3% отримували натяки й пропозиції сексуального характеру з боку осіб, від яких перебували в залежності;
  • по 2% отримували натяки й пропозиції сексуального характеру з боку осіб, від яких перебували в залежності, а також домагання «послуга за послугу»

Найчастіше агресорами сексуальних домагань стають пересічні громадяни під час роботи над редакційним завданням й гості редакції. На це вказують 10% опитаних респонденток. Другою категорією є люди при владі (посадовці тощо) – 6%. Від військових 3% респонденток зазнавали домагань. 

Експерти ІМІ також звертають увагу: 2% респонденток зазначили, що постраждали під час роботи у своїй редакції й зазнавали сексуальних домагань від колег або керівництва.

Дослідження проводилося методом кількісного анонімного онлайн-опитування за простою випадковою вибіркою серед потенційних респонденток – журналісток і редакторок, які працюють. Усього ІМІ отримав 124 відповіді від українських журналісток з усіх регіонів України. Максимальна похибка становить 5%. Дослідження проводилося впродовж 12–29 лютого 2024 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.