Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВіддалений формат роботи дає змогу жінкам займати вищі посади й більше заробляти – дослідження

Дистанційна робота пропонує їм більшу гнучкість у керуванні своїм часом

Через пандемію COVID-19 багато жінок були змушені звільнитися з роботи через погані ринкові умови й необхідність доглядати за дітьми й родичами похилого віку. Утім, жінки дедалі активніше повертаються до роботи, а дистанційний формат, який став популярним під час пандемії, дозволяє їм ліпше працювати й досягати кар’єрних цілей. Про це пише Business Insider.

Останні дані Бюро праці й статистики США свідчать про те, що жінки знову повертаються на роботу. У 2020 році в Сполучених Штатах були зайняті близько 70% жінок працездатного віку. А наприкінці 2023 року ця цифра зросла до 73%. Фактично кількість жінок у складі робочої сили перевищила допандемічний рівень.

Значною мірою збільшення кількості віддалених і гібридних ролей впливає на зростання кількості працівників. Про це свідчить звіт Moody's Analytics, опублікований у лютому. А опитування Pew Research Center, опубліковане в березні 2023 року, показало: 41% людей із роботою, яку можна виконувати віддалено, працюють за змішаним графіком.

Жінки, особливо з сім’ями, стикаються з фінансовим тиском через високу вартість догляду за дітьми й за житлом. А дистанційна робота пропонує їм більшу гнучкість у керуванні своїм часом. 

За даними Moody's, кількість жінок на керівних посадах зросла в період з 2015 по 2023 рік на 11%. Це впливає на майбутній професійний розвиток жінок загалом. Наприклад, жінки в корпоративному керівництві, імовірно, частіше найматимуть інших жінок і сприятимуть рівним можливостям на робочих місцях. Також дедалі більше жінок працюють як фрилансерки.

Водночас жінок серед працівників досі менше, ніж чоловіків. У 2022 році були працевлаштовані 67,9% чоловіків старше 25 років, а серед жінок показник був 55,4%. Утім, збільшення кількості гібридних форматів роботи скорочує цей розрив. 

Також дослідження Moody's визначило інфляцію й високі витрати на догляд за дітьми як фактори, що можуть поставити під загрозу кар’єрний успіх жінок. Також дослідження Moody's показує, що скорочення гендерного розриву на ринку праці з 2019 року додало 1,5 трильйона доларів до світового доходу. Лідерами цього зростання стали Австралія, Індія, Японія і Європейський Союз.

«Позитивним боком хаосу, спричиненого пандемією COVID-19, може бути постійна зміна ставлення до роботи. Це відкриває шлях для більшої кількості жінок до активної участі на ринку праці», – ідеться у звіті.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.