Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США жінку не взяли на роботу, бо вона прийшла на співбесіду без макіяжу

Експерти кажуть, що упередження щодо краси й зовнішнього вигляду надто поширені

Американка Мелісса Вівер розповіла, що її не взяли на роботу, бо вона прийшла на співбесіду без макіяжу. Жінка поділилася історією в TikTok, і її відео зібрало вже майже 700 тисяч переглядів. Про це пише Business Insider.

Вівер проходила співбесіду на посаду віцепрезидентки. За її словами, вона має досвід із підбору персоналу, тож знала, що ідеально підходить для роботи в обраній технологічній компанії. 

«Я зробила укладку волосся, вдягла гарний топ, піджак, кілька сережок. Але з макіяжу на мені була лише помада, тому що зазвичай я не ношу багато косметики», – розповіла Вівер.

За її словами, відмова в роботі стала для неї несподіванкою. Тому вона написала листа компанії з проханням пояснити таке рішення.

@_melissaweaver Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women ♬ original sound - Melissa

У відповідь рекрутерка компанії написала, що Вівер ідеально відповідала вимогам вакансії. Але вона була «стурбована», що жінка «не доклала достатньо зусиль» до своєї зовнішності, «враховуючи рівень ролі», на яку претендувала.

Експерти з кадрів кажуть, що упередження щодо краси й зовнішнього вигляду надто поширені.

«Я бачила, як кандидатам відмовляли через одяг, який вони одягають на співбесіду, колір волосся, татуювання або фізичні якості», – сказала експертка з талантів і підбору персоналу Даніела Еррера. За її словами, такі випадки трапляються часто, особливо з жінками.

Згодом такі застарілі цінності окремих рекрутерів можуть стати частиною політики самої компанії, впливаючи, зокрема, на рішення про те, кого наймати, просувати по службі й кому призначати вищу зарплату.

Водночас коучка з розвитку кар’єри й спікерка Мішель Енджолі вважає, що, можливо, проблемою була не зовнішність кандидатки. Енджолі припускає, що рекрутерка розглядала когось іншого на цю посаду або мала свої преференції щодо певного зовнішнього вигляду, проте «не змогла дати чесну й тактовну відповідь кандидатці».

Енджолі наголосила, що відсутність макіяжу є «нерозумною причиною» для відмови в роботі. Вона порекомендувала кандидатам перед співбесідою якомога ретельніше дослідити можливе майбутнє місце роботи, щоб дізнатися про культуру компанії й вирішити, чи вона ідеально підходить.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.