Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

РоботаУ жодній країні світу немає рівності для жінок, які працюють – дослідження

Глобальний гендерний розрив є набагато більшим, ніж вважалося раніше

Жодна країна світу не надає жінкам однакових із чоловіками можливостей у сфері праці. Про це йдеться в новому звіті Світового банку, пише The Guardian.

Банк уперше проаналізував у 190 країнах вплив політик безпеки й догляду за дітьми на жінок, які працюють. З’ясувалося, що з урахуванням цих двох факторів жінки в середньому користуються лише 64% правового захисту, який мають чоловіки, як порівняти з попередньою оцінкою, що становила 77%.

Авторка звіту Теа Трумбіч зазначила, що питання безпеки й політики догляду за дітьми особливо впливають на працездатність жінок. Насильство може фізично перешкодити їм ходити на роботу, а витрати на догляд за дитиною можуть зробити її непомірно високою.

У звіті також зазначають, що хоча 95 країн ухвалили закони про рівну оплату праці, лише 35 із них вжили заходів для подолання гендерного розриву. У всьому світі жінки заробляють лише 77 центів із кожного долара, заробленого чоловіком.

Менше половини країн мають фінансову підтримку або податкові пільги для батьків, у яких є маленькі діти. І менше третини країн мають стандарти якості догляду за дітьми, які могли б гарантувати батькам безпеку їхніх дітей.

У 81 країні пенсійні виплати жінкам не враховують періоди відсутності на роботі, повʼязані з доглядом за дитиною.

Крім того, 151 країна має закони проти сексуальних домагань на робочому місці, проте лише 40 країн мають закони, які охоплюють зловживання в громадських місцях або в громадському транспорті. Це означає, що жінки не захищені по дорозі на роботу.

«У всьому світі дискримінаційні закони й практики заважають жінкам працювати або розпочинати бізнес на рівних правах із чоловіками, – сказав Індерміт Гілл, головний економіст Світового банку. – Подолання цього розриву могло б збільшити світовий валовий внутрішній продукт більш ніж на 20%, по суті, подвоївши темпи глобального зростання впродовж наступного десятиліття, але реформи сповільнилися».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.