Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиДраматична проза, фентезі й історичні романи. 8 книжок для затишних зимових вечорів

Фенні Флегг, Сара Джіо та Кетрін Райдер

Драматична проза, фентезі й історичні романи. 8 книжок для затишних зимових вечорів — Книги на Wonderzine

Під час тривалих вимкнень світла для багатьох українців чи не найприємнішою розвагою стало читання книг, які не лише зігрівають і дарують затишну атмосферу, а й допомагають відволіктися від навколишніх проблем.

Цієї зими українські видавництва підготували для читачів книги найрізноманітніших жанрів. У добірці розповідаємо про романтичну історію в різдвяному Парижі, українське фентезі, історичний роман і нові книги від авторок бестселерів The New York Times.

текст: Анастасія Поляк

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

КЕТРІН РАЙДЕР

«Поцілунок у Парижі»

«Видавництво Старого Лева»

Кетрін Райдер відома своїм романом «Поцілунок у Нью-Йорку», який минулого року отримав позитивні відгуки від української аудиторії. Цієї ж зими в нас є можливість познайомитися зі ще однією книгою із серії, яка описуватиме романтичну історію в столиці Франції.

Серена прилітає зі США до Парижа в найчарівнішу передріздвяну пору задля того, щоб разом зі своєю сестрою відвідати всі улюблені місця їхніх батьків і зробити фотоальбом для матері. Француз Жан-Люк, який є знайомим Серениної сестри, натомість повинен наново переробити свій фотопроєкт, якщо він хоче закінчити курс в університеті. Проте задуми й сподівання молодих людей у якийсь момент руйнуються, а хлопець і дівчина, які не надто прихильно ставляться одне до одного, вимушені проводити весь день удвох в одному з найромантичніших міст світу.

Обидва романи із серії розповідають про зовсім різних героїнь, тому читати їх можна окремо. Ця книга не наштовхує на численні роздуми, але допомагає відволіктися від клопотів і прожити історію разом із героями.

ІРИНА ГРАБОВСЬКА

«Зірки й кістки. Книга 1»

«Віват»

У своїй новій історії Ірина Грабовська, авторка «Леобургу», однієї з небагатьох українських серій у жанрі стімпанк, переносить читачів у середньовічне фентезі, засноване на реальних історичних подіях, де епічні битви й леза мечів перехрещуються з коханням.

Княжич Янн живе у світі, де панують лише чвари, жорстокість і кровопролиття. Його королівство Ретон знаходиться в самому центрі цієї затяжної війни, у якій маги воскрешають мерців, а землями сновигають войовничі птахи, загадкові істоти нахвани, ґонґорці й хетарці. І в цьому світі, сповненому жаги помсти й ненависті між королівствами й племенами, головному герою і його друзям доведеться не лише вижити, а й відновити мир і зберегти життя тисячам людей.

«Зірки й кістки» – перша книга з трилогії авторки «Замок із кришталю». Історія захоплює деталізованим сюжетом, незвичною світобудовою й унікальними характеристиками персонажів.

ФЕННІ ФЛЕГГ

«Різдво з червоним кардиналом»

«Клуб сімейного дозвілля»

Фенні Флегг – авторка відомої книги «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка», драматичної історії про зовсім різних людей, яких об’єднує одне місце. Наступний твір письменниці – «Різдво з червоним кардиналом» – обіцяє бути таким же зворушливим, емоційним і добрим.

Освальд Кемпбелл – апатичний 52-річний чоловік, який живе розміреним життям у Чикаго, аж поки лікар не ставить йому прикрий діагноз. Тепер, щоб не померти від пневмонії, йому необхідно перебратися на південь, і саме так Освальд опиняється в маленькому містечку Лост-Ривер. Сам цього не підозрюючи, чоловік знаходить там і дім, про який лише міг мріяти, і людей, таких різних, але по-своєму особливих і цікавих, котрі принесуть у самотнє життя Кемпбелла дрібку щасливих моментів, несподіванок і любові.

Це історія про співчуття, добрих і не дуже людей, насолоду життям і чудеса, які трапляються з кожним із нас.

САРА ДЖІО

«З Лондона з любов’ю»

«Віват»

З книгами Сари Джіо, як-от «Ожиновою зимою», «Фіалками в березні» або ж «Усіма квітами Парижа», українські читачі вже давно знайомі. Її романи неодноразово ставали бестселерами The New York Times і USA Today. Цієї зими знову поринемо в романтичну атмосферу історій Сари Джіо в книзі «З Лондона з любов’ю».

Мати Валентини Елоїза покинула їх із батьком і відправилася до рідного Лондона, коли дівчинці було лише 12. Вона залишила родину заради того, щоб створити власну книжкову крамницю. Валентина все своє життя тримала в серці образу на неї, і раптом, після 23 років, їй повідомляють про смерть матері. Дівчина, яка нещодавно лишень пережила болісне розлучення, залишає Каліфорнію й відправляється до Британії, щоб успадкувати книгарню, залишену Елоїзою. Ця подорож допоможе Валентині відволіктися від проблем, дізнатися, чому мати їх покинула, і знову повірити в справжнє кохання.

Одне слово, яке може описати всю книгу, – це затишок. Кожна сторінка роману наповнена теплою атмосферою Лондона, вінтажними крамницями, запахом книг, родинними таємницями й любов’ю, яка підкрадається зовсім непомітно.

БРЕНДОН САНДЕРСОН

«Остання імперія»

Артвидавництво «Небо»

Брендон Сандерсон – справжній майстер епічного фентезі й автор більш ніж 60 творів, серед яких налічується й кілька світових бестселерів. «Остання імперія» – це перша книга з циклу письменника «Народжені туманом».

Дія «Останньої імперії» розгортається в антиутопічному світі, де замість дощу з неба падає попіл, а щоночі на землю опускається надприродний туман. Уже тисячу років імперією править безсмертний тиран Пан Всевладар, який розділив суспільство на два прошарки: дворянство, яке допомогло йому досягти могутності, і селян, відомих як скаа, що радше скидаються на рабів. Проте після стількох років жорстокості й несправедливості знаходиться людина, яка вирішує кинути виклик правителю. Нею виявляється злодій Кельсьє, який до того ж народжений туманом. Він збирає свою команду пройдисвітів і ставить перед ними нове завдання – повалити Останню імперію.

Це масштабне фентезі із широкою світобудовою, великою кількістю персонажів і несподіваних поворотів сюжету. У книзі ви натрапите на дивних і жорстоких істот, тиранів, що мордуватимуть людей, і героїв, які намагатимуться змінити світ.

ДЖЕННІ ТІНХВЕЙ ЧЖАН

«Чотири скарби неба»

«Лабораторія»

«Чотири скарби неба» – дебютний роман Дженні Тінхвей Чжан, який крізь китайську міфологію й історичне тло демонструє проблеми іммігрантів і жорстоке ставлення до них з боку уряду.

Книга розповідає про дівчину Лін Дайю, названу на честь героїні китайського фольклору, життя котрої було сповнене трагізму. В 11 років вона втрачає батьків, і бабуся вимушена вислати її в місто Чжіфу в Китаї, у якому Лін начебто почуватиметься в безпеці. Проте коли Дайю відправляється на ринок, її викрадають і разом з іншими дівчатами перевозять до США, де на них чекає робота в публічному будинку розпусти. Їй трапляється можливість утекти від принизливої долі, але на шляху героїні вже зачаїлися інші проблеми, адже в той час у США панували жорстокі закони проти іммігрантів, расизм і дискримінація. І саме в цьому світі Лін Дайю намагатиметься вижити й оминути трагедії.

Роман висвітлює маловідому й досить жорстоку сторінку з американської й китайської історії. Реальні події в ньому доповнюються магією й східним фольклором, а розуміння того, що певні факти дійсно відбувалися в минулому, наштовхує на роздуми над важкими й глибокими питаннями про ставлення людей одне до одного.

ЕНДРІЄНН ЯНҐ

«Поміж злодіїв»

«Віват»

Ендрієнн Янг – авторка, чиї книги неодноразово потрапляли до списку бестселерів The New York Times та Indie list, а її твір «Поміж злодіїв», який є першою частиною дилогії, був рекомендований книжковим клубом Різ Візерспун.

У пригодницькому фентезі «Поміж злодіїв» ідеться про 17-річну дівчину Фейбл, котру виховало море. У юному віці вона вже стала свідком того, як затонула її мати під час страшної бурі, а батько, найвпливовіший торговець Нарроуза, наступного дня покинув доньку на острові, який кишить безжальними злодіями. Вона почала виживати на самоті, довіряючи лише собі й керуючись єдиною метою – покинути острів, знайти батька й вимагати свого законного місця в його команді. Задля цього вона заручається підтримкою молодого торговця Веста, і на них двох чекає пригода, сповнена небезпек, помсти й неочікуваних відкриттів.

Історія дає змогу відчути солоний вітер на обличчі, запах моря й приємне очікування захопливої мандрівки.

ЛУЇЗ МІЛЛЕР

«Кондитерка-втікачка»

«Видавництво Старого Лева»

«Кондитерка-втікачка» – роман, який сподобається кожному гурману, адже всі історії авторки супроводжуються розлогими й дуже смачними описами їжі. Завдяки цьому книга прекрасно доповнить камерну атмосферу вечора з гарячим какао й шматочком яблучного пирога.

Олівія Ролінґз – шеф-кухарка ексклюзивного й дуже престижного бостонського ресторану. Її кулінарні навички оцінювали навіть суворі критики, проте це не вберегло дівчину від фатальної помилки. Під час приготування одного зі своїх десертів вона не лише підпалила страву, а й спричинила пожежу у всій будівлі, і єдиним виходом з цієї ситуації Олівія побачила втечу. Дівчина вирушила в подорож до своєї найкращої подруги й у результаті знайшла нову роботу в старому готелі «Цукровий клен» у Вермонті. Там вона спробує налагодити життя й по-новому поглянути на свою улюблену справу.

Це книга про пошуки себе, дружбу, своє покликання в житті й те, як важко, але й інколи необхідно починати все заново.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.