Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиДо закладок: подкаст «Одного разу в бібліотеці…» про залаштунки бібліотечного життя

Шароварщина, дерусифікація й смішні історії, які трапляються в бібліотеках

Бібліотекарки Віра й Катерина запустили подкаст «Одного разу в бібліотеці…», у якому обговорюють життя бібліотек і діляться своїми спостереженнями на цю тему. Авторки кажуть, що хочуть «розвіяти сумні стереотипи про книгозбірні як храм науки й недоторканих книжкових колекцій» і натомість показати, що бібліотеки – це «місце сили, натхнення, різних спільнот».

У доступних 11 епізодах подкасту вже обговорили теми, як-от: шароварщина в бібліотеках, дерусифікація книжкових фондів, смішні історії, які трапляються в бібліотеках, а також чому бібліотеки – це безпечний інклюзивний простір і як зробити їх ще ліпшими.

У спецвипусках подкасту авторки говорять з експертками, дотичними до бібліотечної й книжкової справи. Наприклад, обговорили із заступницею директора видавництва «Смолоскип» Ольгою Погинайко стереотипи навколо бібліотек і «крінжові» історії з покупцями. А з Веронікою Ясинською розібралися, як організація полиці української книги в Liverpool Central Library допомагає популяризувати українське серед місцевої громади.

Послухати подкаст можна на Spotify, Apple Podcasts і Google Podcasts.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.