Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КнигиСмішний путівник життям Звичайної Української Жінки. Уривок із книжки «Я забула труси»

Про мізогінію, місячні й синдром самозванки

Смішний путівник життям Звичайної Української Жінки. Уривок із книжки «Я забула труси» — Книги на Wonderzine

У видавництві Creative Women Publishing виходить книжка авторки блогу «Доступно і просто про моду і стиль» і письменниці Майї Тульчинської «Я забула труси». Це історії про те, з чим зіштовхуються українські жінки в повсякденному житті – іноді кумедні, написані з самоіронією, іноді болісні через дискримінацію чи приниження, які жінки нерідко відчувають на собі. 

Публікуємо уривок із книжки «Я забула труси». 

 

 

 

 

Гайд з ідеального материнства

Два місяці тому ти народила дитину. Ти зробила велику справу — привела в цей світ нову людину, виконала свою жіночу супермісію. Тебе переповнює найвища любов, вдячність своєму тілу за те, на що воно здатне, ніжна злагода і бла-бла-бла. Ці рожеві шмарклі ти почитаєш деінде, а я тут, щоб казати брудну й огидну правду.

І правда в тому, що востаннє ти могла побути на самоті й у тиші два місяці тому. В пологовому під час переймів, коли про тебе ненадовго всі забули. Хоч можна було спокійно поперейматися.

Останню каву ти пила три місяці тому, ще до пологів. Той раз минулої суботи, коли ти насипала котячий корм у кавомолку замість кави, змолола його, засипала в горнятко і залила окропом — не рахується. По-перше, навряд чи воду температурою 60 градусів можна вважати окропом. По-друге, хай там як, випити цю бурду ти все одно не встигла.

 

 

 

І правда в тому, що востаннє ти могла побути на самоті й у тиші два місяці тому

 

 

І голову не встигла помити вчора. І позавчора. І в принципі ти не встигаєш помити голову вже другий тиждень. Добре, що волосся фарбувалося і стриглося востаннє рік тому, тож чудово збирається в невимушений пучок рівномірно брудного кольору. Та рівень брудноти твого волосся — ніщо порівняно з рівнем замацаності твоїх домашніх штанів. Минуло 10 днів, як їх треба було терміново попрати. Й три дні звідтоді, як ти носиш у лівій кишені скручений кулькою брудний підгузок і забуваєш викинути.

Поїсти не стоячи, не з дитиною на руках і не вистиглу кашу — вибери будь-які два з трьох і тішся, як тобі пощастило. Бо в решті випадків ти їси стоячи або на ходу, з дитиною на одній цицьці і з фонтаном, що жваво б’є з другої. Здаю лайфгак! Скористайся прогулянкою, щоб нормально пообідати. На прогулянці ти маєш вільні руки, закриті цицьки і купу життєвого простору. А штовхати візочок можна пузом — заразом і фітнес! От би ще й у туалет можна було сходити на прогулянці, потихеньку штовхаючи пузом візочок. Це вирішило б купу проблем! Бо так, у туалет ти теж ходиш спонтанно-випадково в темпі чарльстону і коли є нагода, а не коли справді треба.

Секс… Наче знайоме слово... Це щось довагітною? Але є і добрі новини. Звернімося до наукових фактів! В середньому 385 000 малюків народжується в світі щодня. Це означає, що близько 385 499 жінок в світі народили в один день з тобою. Серед них близько 385 460 жінок, тобто 99,99% — зараз у такому самому становищі, як і ти, або гірше. Ти не одна така — це м’яко сказано! Ще ж близько 385 000 жінок народили за день до тебе і ще 385 000 — наступного дня. І майже у всіх у них все те саме або гірше. А ті 0,01% молодих мам з немовлятами, у яких буцімто все чудово, вони все встигають, мають щодня миті й укладені коси, щоночі відсексованого чоловіка, прибрану хату, свіжоприготовану власноруч вечерю, завжди щасливу усміхнену дитину й легкий макіяж натуральних тонів на мармизі, а також давно вже влізли в довагітні джинси і тільки за останній тиждень прочитали шість книжок для саморозвитку — сцють людям в очі гірше, ніж народні депутати в своїх податкових деклараціях.

 

 

 

У решті випадків ти їси стоячи або на ходу, з дитиною на одній цицьці і з фонтаном, що жваво б’є з другої

 

 

Ну, або ці унікальні мами мають необмежений бюджет і на них працює штат спеціально навчених людей. Окремий вид «ідеальних мам», які все встигають — це ідеальні мами з соцмереж. Яскраве поєднання обох підвидів: брехуха звичайна і «шляхта не працює». Цілодобово піклується про немовля у них няня, а скорше навіть дві позмінно. Прибирає хату прибиральниця, готує свіжу їжу кухар або доставка з ресторанів. Читають книжки для саморозвитку найняті копірайтери, які пишуть їм тексти для постів в інстаґрамі. В довагітні джинси давно влізли фотошоп, фільтри й інші хитровироблені примочки для обробки фото. Щодня роблять свіжу укладку й макіяж теж частково фільтри та обробка фото і відео. І хіба що регулярно сексується з чоловіком сама «ідеальна мама», але це не точно. Можливо, і це у неї на аутсорсі.

Не те щоб щось було поганого в такому способі життя. На здоров’я їм, хай живуть і пасуться. Допоки вони не брешуть тобі, що роблять все це самі й ти теж так можеш (читай — мусиш). І допоки не продають тобі за грубі гроші «гайди з ідеального материнства», маніпулюючи твоєю тривогою, втомою й почуттям провини.

 

 

 

 

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.