Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДо закладок: YouTube-канал «Критичний панч» про українську літературу

Відеожурнал із сучасною критикою

Викладачі кафедри літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія» разом із видавництвами «Темпора» й «Смолоскип» створили YouTube-канал «Критичний панч». Його мета – зібрати довкола себе спільноту, яка цікавиться літературною критикою й хоче дізнатися більше про літературний процес.

Один із засновників проєкту, письменник і літературний критик, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків розповів, що українська література нарощує можливості, а от «критичне її осмислення за нею не встигає».

«Ми маємо досить багатьох уже книжкових буктюберів, буктюберок, інстаблогерів, інстаблогерок, тих, хто оглядає новинки, ми маємо кількох фахових критиків, які роблять огляди серйозних видань на серйозних ресурсах. Ми маємо такі специфічні ресурси, які пишуть про книговидання загалом, але от такої критики регулярної бракує. І «Критичний Панч» покликаний змінити цю ситуацію», – поділився Семків.

На каналі публікуватимуть огляди літературного процесу й рецензії на книги. Перші відеорецензії від літературних критикинь Ніки Чулаєвської, Богдани Романцової і Юлії Олійник уже доступні для перегляду.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.