Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДо закладок: подкаст «Чому вони крадуть» про російські злочини проти української культури

Перший епізод вийде 6 жовтня

В Україні запускають документальний подкаст «Чому вони крадуть» про російські злочини проти культурної спадщини України. Проєкт є ініціативою кінокомпанії 435 FILMS.

За словами продюсерки подкасту Анни Паленчук, у подкасті досліджуватимуть крадіжки росіян, які свідомо спустошують і привласнюють українську культуру.

«Мета, якою живе наша команда, полягає в тому, щоб разом із репараціями після підписання мирного договору росія також повернула нам культурні цінності, які зараз перебувають на її території. Це й золото з українських курганів, і Вишгородська ікона Божої Матері, і Конституція Пилипа Орлика, і спадщина Мазепи, і козацькі клейноди, і картини Шевченка – численні безцінні артефакти», – пояснила Паленчук.

Команда проєкту консультувалася з експертами з музеєзнавства, історії й археології. У подкасті можна буде почути думки юристів, активістів, директорів музеїв, заповідників, а також політиків. Вони розповідатимуть про мотиви крадіжок росіян і можливі шляхи повернення втрачених українських цінностей.

Подкаст міститиме п’ять епізодів по 20 хвилин. Перший епізод про вкрадене Скіфське золото можна буде послухати вже з 6 жовтня на сайті «Української правди» в розділі «Подкасти», а також на Apple Podcast, Google Podcast, Spotify.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.