Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНове ім’я: зірка другого сезону серіалу «Білий лотос» Обрі Плаза

Нове ім’я: зірка другого сезону серіалу «Білий лотос» Обрі Плаза — Культура на Wonderzine

Потенційна володарка «Золотого глобуса»

У РУБРИЦІ «НОВЕ ІМ’Я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Обрі Плаза


хто це: американська акторка кіно й телебачення, комікеса

Нещодавно оголосили претендентів на здобуття «Золотого глобуса» у 2023 році. У номінації «Найкраща жіноча роль другого плану в мінісеріалі, антології або телевізійному фільмі» також є акторка Обрі Плаза, яка зіграла героїню Гарпер, що приїхала на відпочинок із чоловіком і друзями.

Обрі Плаза народилася в сім’ї адвокатки та фінансового консультанта. Батьки назвали її на честь пісні Aubrey лос-анджелеського рок-н-ролл гурту Bread. Дівчина закінчила Школу мистецтв за Нью-Йоркського університету. На початку професійного становлення Обрі більше розвивалася як комікеса: вона брала участь у комедійних імпровізаціях і скетч-шоу в американському театрі The Upright Citizens Brigade.

У 2004 акторка пережила інсульт, унаслідок чого в неї були параліч і розлади мови. А вже через два роки дебютувала в серіалі «Студія 30», зігравши епізодичну роль.

По-справжньому відомою дівчина стала після знімання в серіалі «Парки та зони відпочинку» – сатиричному ситкомі про чиновницю, яка хоче змінити життя свого міста на краще та піклуватися про його добробут. У цей час у її фільмографії також з’являється акторська робота в стрічках «Скотт Пілігрим проти світу», «Безпека не гарантується», знімання в музичних кліпах. У 2012 році Обрі Плаза отримує нагороду «Прорив року» на Young Hollywood Awards.

Обрі озвучувала багатьом відомого кота Ґрампі у фільмі «Найгірше Різдво кота Ґрампі», а також стала голосом в одному з епізодів мультфільму «Губка Боб». Крім акторської кар’єри, вона також є продюсеркою, зокрема таких фільмів, як «Злочинниця Емілі», прем’єра якого відбулася цьогоріч на кінофестивалі Sundance, «Малий демон», «Чорний ведмідь», «Інгрід їде на Захід», «Час нічних жахіть».

У 2016 році Обрі зробила камінг-аут як бісексуалка. Рік тому вона вийшла заміж за сценариста та режисера Джеффа Баена.

Загалом Обрі Плаза зіграла в понад 60 фільмах і серіалах. У жовтні цього року вона отримала нагороду «Непересічний артист» на кінофестивалі Newport Beach.

Фільми з Обрі Плазою, які ми радимо подивитися:

«З ким переспати?!!» (The To Do List)

Рік: 2013

Режисерка: Меггі Кері

Студентка коледжу складає список справ, які вона має втілити до випускного. Усі вони стосуються набуття різного сексуального досвіду. Героїня потраплятиме в кумедні ситуації в спробах здобути такий досвід.

«Вечір з Беверлі Лафф Лінн» (An Evening with Beverly Luff Linn)

Рік: 2018

Режисер: Джим Хоскін

У центрі сюжету – молода дівчина Лулу, яка вирішує змінити власне життя. У неї проблеми на роботі, постійні сварки з босом, а вдома її чекає чоловік, якого вона не кохає. Одного разу дівчина помічає на вулиці людину, яку вважала давно померлою, і вирішує зустрітися з нею.

«Бестселер» (Best Sellers)

Рік: 2021

Режисерка: Ліна Росслер

Люсі отримує в спадок від батька видавничий бізнес, якому прогнозують швидке банкрутство. Одного разу вона несподівано дізнається, що видавництву заборгував книгу Гарріс Шоу – літній ексцентричний письменник, який любить випити. Люсі вбачає в цьому порятунок для свого бізнесу.

У своєму інстаграмі Обрі детальніше розповідає про проєкти, у яких бере участь.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.