Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДо закладок: комікс «Жінки на війні», присвячений українським військовослужбовицям

Порушує проблему упередженого ставлення до жінок на фронті

Журнал соціального коміксу Inker спільно з українським видавництвом UAComix створив номер «Жінки на війні», присвячений українським військовослужбовицям і медикиням. Випуск порушує проблему упередженого ставлення до жінок на фронті.

У випуск увійшли історії чотирьох героїнь, життя яких докорінно змінилися після повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Зокрема, комікс «Пташка» розповідає про парамедикиню на «Азовсталі» Катерину Поліщук, яка у 2021 році пройшла медичні курси й вирішила поїхати на схід як медикиня-доброволиця.

Репортаж «Позивний Преса» розповідає історію військового кореспондента Олександра Махова і його дружини Анастасії Блищик, які працювали на одному телеканалі. Після початку вторгнення 24 лютого Олександр пішов на фронт, а у травні 2022 року загинув. Тоді Анастасія стала на захист Харківщини.

До випуску також увійшли комікси «Як я стала госпітальєркою» про Катерину Галушку, яка спершу втрачала свідомість від вигляду крові, а потім стала парамедикинею; і «Смарагдовий снайпер» про колишню власницю елітного клубу відпочинку й снайперку Євгенію Емеральд.

Прочитати випуск можна за посиланням.

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.