Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНа кого підписатися: Instagram мініатюрного Всесвіту японського митця

Щоденна порція іншої реальності

Тацуя Танака – японський фотограф й автор мініатюрних експозицій, якими він ділиться в Instagram щодня, без винятків. Митець створює свої мініатюрні сюжети з 2011 року.

Танака працював дизайнером і як хобі полюбляв колекціонувати маленькі іграшкові фігурки. Згодом він відчув, що хоче більше творчої свободи, і реалізував власний проєкт.

«Коли я почав знімати ці мініатюри, то зрозумів, як цікаво змінювати перспективу погляду, і так прийшов до концепції своєї нинішньої роботи. Я використовую наявні в продажу архітектурні моделі й ляльки для діорам. А коли чогось не вистачає, іноді розробляю оригінальну фігурку й друкую на 3D-принтері», – каже Танака.

Його техніка відповідає японському напряму метафоричного мистецтва мітате: вона сповнена алюзій до певних подій, культур, людей тощо. І навіть якщо «рисовий вибух» у людському світі неможливий або принаймні стається зрідка, то у творчості Танаки він має цілком реальний вигляд і провокує на роздуми. Саме так Танака трансформує й розширює значення предметів, показує їхні можливості з паралельних вимірів.

Завдяки тому, що його роботи водночас прості й метафоричні, музейні виставки Танаки користуються неабияким успіхом в Японії й за кордоном, а за його Instagram-профілем стежать майже 4 мільйони людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.