Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНа кого підписатися: Instagram маленьких олійних етюдів української мисткині

Світ її живопису й подорожей

Олеся Каракоця – українська художниця, яка оздоблює маленькі гральні карти зображеннями різних місць.

Олеся малює віддавна й закінчила Національну академію образотворчих мистецтв і архітектури, що в Києві. У мініатюрному форматі художниця працює тривалий час, але минулого року він став ще меншим – тепер її картини олією вміщаються під кришкою маленької залізної коробочки для карт.

Олеся каже, що ідея малювати на підручних предметах з’явилася, коли їй довелося заплатити 44 фунти (близько 55 доларів) у британському аеропорту за зайві кілограми її етюдів і фарб.

Художниця багато подорожує, але наразі живе в Києві й зображує на картах знайомі багатьом українцям місця: фунікулер, Володимирський собор, Золоті ворота, дзвіницю Софійського собору тощо. За місяць лише на моменти київського життя в художниці пішла ціла колода з 32-х карт.

Тепер в Instagram-профілі Олесі з’явилися хайлайтс під назвою Tiny painting, де вона викладатиме найтендітніші зі своїх робіт.

Олеся Каракоця не перша, хто опанував залізні коробочки як комфортний мольберт: заснування такого формату приписують американському художнику Ремінгтону Робінсону. Він теж малює всередині маленьких скриньок, але, зазвичай, від цукерок, куди поміщує дрібне полотно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.