Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДо закладок: подкаст Stiffed про еротичний жіночий журнал 70-х

Слідами феміністичної журналістики

Stiffed – подкаст американської журналістки й письменниці Дженніфер Ромоліні, у якому вона досліджує феномен забутого нині журналу Viva про і для жінок.

Цей подкаст з'явився після того, як Дженніфер натрапила на один із примірників Viva на eBay. За її словами, вона завжди була «журнальним фріком». Початково журналістка шукала цікаві знахідки для свого блогу eBay Obsessed, але старе видання привернуло її увагу.

«Журнал не був подібним до будь-чого, що я читала раніше. Я була розчарована в жіночих журналах, бо насправді вони були жінконенависницькими, у них тільки і йшлося про дієти й про те, як догодити чоловікові. А коли я побачила Viva, це було зовсім інше. Він настільки випередив свій час… У ньому писали про бісексуальність, відкритий шлюб і сексуальну згоду за десятиліття до того, як про це заговорили масово», – каже Дженніфер Ромоліні.

Існуванню Viva завдячує балансу сил феміністично налаштованого колективу на чолі з танцівницею Кеті Кітон і Бобом Гуччоне, видавцем еротичного й  популярного тоді видання Penthouse. Вони хотіли створити жіночу версію Penthouse або Playboy, яка відповідала би справжнім запитам жінок, на противагу іншим виданням. Свого часу там також працювала Анна Вінтур: вона вела розділ про моду після звільнення з Harper’s Bazaar.

Наразі вийшло п’ять випусків подкасту, у яких Ромоліні вивчає різні аспекти журналу: від його тематичного наповнення до його героїнь, а також бере в останніх інтерв’ю. Так авторка не лише порівнює досвід жінок крізь десятиліття, а й поєднує здобутки різних поколінь у межах одного випуску.

Послухати подкаст можна на Apple Podcasts і Spotify.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.