Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНа кого підписатися: Instagram мисткині, яка малює кавові картини з архітектурою України

На згадку про особливі місця

zviaga_ – Instagram-профіль української художниці й ілюстраторки дитячих книжок Анастасії Звяги, де вона публікує намальовані кавою будівлі різних міст України.

Художниці вдалося створити чималу колекцію архітектурних споруд у власному стилі – в її профілі близько сотні таких зображень. Іноді вона зосереджується на їхніх окремих деталях, як-от: ворота, вікна, двері тощо.

Нещодавно в медіа звернули увагу на те, що деякі з закарбованих у її творчості архітектурних пам’яток уже знищені внаслідок російської агресії. Зокрема, ідеться про зруйновані палац культури «Молодіжний» і маєток Трегубова в Маріуполі.

Також в альбомах Анастасії залишилися знесений прибутковий будинок Уткіна й частково знесена Садиба Барбана, які раніше стояли в Києві. Тому профіль художниці слугує своєрідною галереєю спогадів про їхній зовнішній вигляд.

Анастасія володіє багатьма техніками, малює акварельними фарбами, гуашшю, кавою й олівцем. Але більшість її робіт поєднані спільним стилем, який вона кількаразово представляла на виставках в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.