Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНове імʼя: акторка нової «Русалоньки» Голлі Бейлі

Нове імʼя: акторка нової «Русалоньки» Голлі Бейлі — Культура на Wonderzine

Визнання від Бейонсе та пʼять номінацій «Ґреммі»

У РУБРИЦІ «НОВЕ ІМ’Я» ми розповідаємо про перспективних акторів, музикантів, режисерів та інших творчих людей, імена яких усе частіше з’являються у стрічках соцмереж і на сторінках журналів.

Текст: Ольга Дуденко

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Голлі Бейлі


Хто це: американська співачка, акторка, виконавиця головної ролі фільму «Русалонька» Роба Маршалла

На початку березня Disney випустили трейлер до фільму «Русалонька». За перші 24 години з моменту виходу він зібрав понад 108 мільйонів переглядів.

Нова «Русалонька» стає музичним фільмом, а тексти її пісень – більш інклюзивними. Трансформацією в стрічці також є персонажка Русалоньки, яка покидатиме океан не тільки заради принца, а й заради власних бажань і свободи. Головну героїню у фільмі втілила Голлі Бейлі. Вона стала першою темношкірою акторкою, яка зіграла Аріель у римейку однієї з найпопулярніших казок студії Disney.

Музичний гурт

Голлі Бейлі – 22-річна акторка та співачка, яка народилася в США, у штаті Джорджія. З дитинства зі своєю старшою сестрою Хлоєю вони вчилися співати, грати на музичних інструментах і писали власні пісні. У цьому їм, зокрема, допомагав батько і їхній спів менеджер Даг Бейлі.

Невдовзі сестри запустили YouTube-канал із каверами на популярні пісні, назвавши власний гурт Chloe x Halle. По-справжньому вірусним стало їхнє відео з кавером на пісню Pretty Hurts від Бейонсе: багато глядачів поширило це відео, його побачила сама Бейонсе. Опісля співачка опублікувала кавер дівчат на своїй фейсбук-сторінці, а через рік Chloe x Halle уклали контракт на 1 мільйон доларів із лейблом Бейонсе Parkwood Entertainment.

Сама Голлі говорить, що перші пісні, які вони написали, «були жахливими, але потім перетворилися на щось прекрасне». Дівчина грає на гітарі, серед її улюблених музикантів – Ленні Кравіц, Джимі Гендрікс і Біллі Голідей.

Chloe x Halle отримував пʼять номінацій на премію «Ґреммі», а їхній мікстейп (збірка музичних записів – прим.ред.) The Two of Us увійшов до списку найкращих R&B-альбомів 2017 року за версією журналу Rolling Stone.

Акторська діяльність

Музична біографія Голлі більш тривала й різноманітна, аніж фільмографія. А проте акторці є чим похвалитися й у цій сфері.

Упродовж чотирьох років Голлі виконувала роль Скай у серіалі «Подорослішали», який розповідає про дітей, котрі покидають батьківський дім, щоб учитися в коледжі, і стикаються з наркотиками, стосунками, першим сексом. Роль Скай принесла акторці номінацію на найкращу жіночу роль другого плану в комедійному серіалі від NAACP Image Awards у 2020 році.

Разом зі своєю сестрою Хлоєю Голлі знялася в короткометражному фільмі від Vogue «Чому Сонце та Місяць живуть на небі». Його сюжет оснований на казках народів південно-східної Нігерії.

У грудні цього року нас очікує ще один мюзикл за участю Голлі Бейлі – «Пурпуровий колір». Музичною спів продюсеркою стрічки стане Опра Вінфрі, яка в інтервʼю Vanity Fair поділилася зірковим кастом фільму, де поруч із Бейлі зіграють Фантазія Барріно-Тейлор, Колман Домінго, Даніель Брукс і H.E.R. «Пурпуровий колір» розповідатиме про боротьбу афроамериканських жінок у 1900-х роках.

Хобі

Поза акторською й музичною карʼєрою Голлі любить бігати, плавати й кататися на велосипеді. Два роки тому вона почала продавати власноруч створені сережки, обручі та намиста з бісеру на платформі Etsy.

Окрім цього, у Голлі Бейлі є кіт Посейдон, якого акторка взяла з притулку.

З 26 травня нову «Русалоньку» вже можна переглянути в українських кінотеатрах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.