Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураНа кого підписатися: Instagram художниці, яка малює портрети захисниць України

Шана жінкам, які нас захищають

Черкаська художниця Тетяна Черевань (cherevan_art_gallery) із квітня цього року почала малювати портрети жінок, які захищають Україну у війні проти росії.

На першому з викладених портретів художниця зобразила свою подругу Марину, польову медикиню. Згодом малювання жінок, які виконують різні військові обов’язки на фронті, переросло в проєкт «Захисниці України».

Зараз на Instagram-сторінці Тетяни вже є 12 портретів українських захисниць. Серед них також саперка Леся Литвинова, парамедикиня Анастасія Шевченко (Стасік), представниця полку «Азов» Валерія Карпиленко (Нава) й інші. За словами Тетяни, малюючи портрети, вона висловлює свою шану цим жінкам, які захищають Україну.

Також художниця малює в іншому стилі й на інші теми, зокрема еротичні. Тетяна пише, що у своїх роботах порушує табуйовану в суспільстві тему сексуальної орієнтації, «витісняючи непристойні фактори, які здавалися неприпустимими ще деякий час тому». 

«Усе своє життя я спостерігала за людьми, вивчаючи тему сексуальної орієнтації, яку радянська влада знищила в Україні», – ділиться Тетяна.

Окрім цього, художниця у своїй творчості також досліджує жінок і виклики, з якими вони стикаються в сучасному суспільстві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.