Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураДивіться програму цьогорічного Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал»

Фестиваль триватиме з 22 по 25 червня

Стала відома програма ХI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». До неї ввійшло близько 100 подій, які відбуватимуться на першому поверсі Мистецького арсеналу. Фестиваль триватиме з 22 по 25 червня.

Що в програмі

У перший фестивальний день відбудеться 10 подій: дискусії, поетичні читання, кінопокази, дитяча програма й музичні події. Фестиваль у цей день працюватиме з 16:00 до 21:00.

Офіційне відкриття ХI Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» відбудеться 22 червня, о 17:00. Продовжить програму в цей день дискусія «Демократія і війна» в межах фокус-теми «Коли все має значення».

У межах літературної програми в перший день відбудеться дискусія «Наш Крим: на сторінках книжок» і поетичні читання «Поезія в пікселі». Для дітей і підлітків заплановано майстер-клас від творчої майстерні «Аґрафка». Також відвідувачі зможуть подивитися короткометражні фільми про Київ. На завершення в день відкриття відбудеться виступ Маріупольського муніципального камерного оркестру «Ренесанс». Подія відбудеться у співпраці з Українським інститутом.

Фокус-тема «Коли все має значення», кураторкою якої є Наталя Гуменюк, представить вісім подій. Під час літературної програми «Перенести досвід у пам’ять» з письменницею й перекладачкою Іриною Славінською представлять щоденники, документальні нотатки й художні твори, тексти професійних письменників і тих, хто почали писати нещодавно.

Окрім цього, буде також програма для дітей і підлітків, спеціальна програма Українського ПЕН і «Довженко-Центру».

Також на фестивалі представлять сім художніх виставок:

  • «Захисний шар» Костянтина Зоркіна;
  • «Україна: символи боротьби» Марії Кінович;
  • «Коли все має значення» від клубу ілюстраторів Pictoric;
  • «Око Бурі», виставка українсько-ізраїльської дитячої книжкової ілюстрації;
  • «Хронологія русифікації» від проєкту Лінгвоцид;
  • «Каліграфія та шрифт 2022–2023 рр» від Школи каліграфії «Арт і Я»;
  • The Reckoning Project.

Відвідувачі також зможуть побачити виставку «Форми присутності» в правому крилі Мистецького арсеналу й виставку «(про)мови», яку представить Лабораторія сучасного мистецтва «Мала Галерея Мистецького арсеналу».

Переглянути програму детально можна за посиланням.

Фото: Олександр Попенко для «Книжковий Арсенал»

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.