Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні запустили проєкт «Листівки з України» про культурні збитки під час війни

Щоб зафіксувати наслідки агресії російських окупантів

Український інститут запустив проєкт «Листівки з України». Його мета – зафіксувати збитки, завдані російськими окупантами українській культурі внаслідок бомбардувань під час повномасштабної війни.

«Сьогодні ми як ніколи потребуємо солідарності та підтримки від міжнародної спільноти. Росія руйнує багатовікову історію України, їхня зброя не зупиняється перед картинами Марії Примаченко, перед пам’яттю меморіалу Голокосту «Бабин Яр», перед Собором ХVIII століття та перед пам’ятками конструктивізму в архітектурі сучасного Харкова», – зазначають автори проєкту.

У межах проєкту представили листівки із зображенням зруйнованих окупантами пам'яток культури. Серед них – Чернігівський обласний молодіжний центр, «Мрія» і Свято-Успенський собор у Харкові. Автори закликали ділитися листівками в соцмережах із хештегом #PostcardsFromUkraine.

«Листівки з України» має допомогти привернути увагу громадськості до військових злочинів, актів агресії, порушення прав людини та міжнародного права з боку росіян.

Раніше в мережі з’явилося відео про те, як жителі Іванкова рятували картини Марії Примаченко від пожежі в історико-краєзнавчому музей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.