Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРежисерка Агнешка Голланд розкритикувала Канни за включення російського фільму

«На жаль, мої погані відчуття підтвердилися»

Польська режисерка та президентка Європейської кіноакадемії Агнешка Голланд розкритикувала Каннський кінофестиваль через включення російського фільму до програми. Про це пише Variety.

Режисерка заявила, що настав час протистояти російській агресії в Україні, і це має включати повну заборону російського культурного продукту в Європі.

Зокрема, Голланд піддала критиці те, що до участі в кінофестивалі допустили російського режисера Кирила Серебреннікова і його картину «Дружина Чайковського». «Якби це залежало від мене, я б не включала російські фільми в офіційну програму фестивалю, навіть якщо Кирило Серебренніков такий талановитий», – сказала режисерка.

Виступаючи в Каннах на круглому столі, присвяченому підтримці української кіноіндустрії під час війни, Голланд також додала: «На жаль, мої погані відчуття підтвердилися його словами. Він використав пресконференцію фільму, щоб похвалити російського олігарха [фінансувальника фільму, санкційного мільярдера Романа Абрамовича – ред.] та порівняти трагедію російських солдатів з українськими захисниками. Я б не дала йому такого шансу в цей момент», – наголосила режисерка.

«У своєму виступі режисер закликав зняти санкції з російського олігарха, близького до путіна, захистив одного з головних ідеологів Кремля та закликав підтримати російських солдатів разом із українськими жертвами війни», – повідомили в Українському інституті.

Голланд додала, що вся російська культура, навіть класика 18 століття, потребує перегляду, оскільки наслідки «російської імперіалістичної агресії» стають ще більш очевидні.

Читайте колонку продюсерки Юлії Сінькевич про супротив української кіноспільноти під час війни.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.