Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїнський фільм про матерів військових переміг на кінофестивалі в Гонконзі

«Мати Апостолів» отримав нагороду Asia Film Art International Film Festival

Військова драма «Мати Апостолів» від грузинського режисера, який проживає в Україні, Зази Буадзе отримала головну нагороду Asia Film Art International Film Festival у Гонконзі. Про це повідомила пресслужба Держкіно України.

В основі стрічки – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році. У пошуках сина-льотчика, чий літак збили над окупованою територією, мати потрапляє в чужий й агресивний світ ненависті та страждання. У цьому пеклі вона шукає сина, і, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому – живих чи мертвих. Головну роль у фільмі виконує Наталія Половинка.

Українська стрічка виборола перше місце серед робіт із Німеччини, Японії, Китаю, Індії, Сполучених Штатів і Гонконгу. Організатори зазначили, що «були вражені фільмом до глибини душі».

«Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива й символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи (...) Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив», – зазначив продюсер фільму Дмитро Овечкін.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.